Rovfiskene retur: Ny film fortæller historien om brakvandsgedderne i Sydsjælland

Thumbnail Rovfiskene Retur

Fisken med det voldsomme underbid, den mytiske gedde, spiller hovedrollen i en ny film som fortæller historien om ’Rovfiskene Retur’-projektet. I ’Rovfiskene Retur’-projektet er kommuner, organisationer og forskningsinstitutioner gået sammen om at genskabe store bestande af gedder og aborrer i området omkring Sydsjælland, Møn, Falster og Lolland.

Rovfiskene tilbage til brakvandet

 

”Rovfiskene tilbage til brakvandet” er en faglig anbefaling udarbejdet af Faxe Kommune, Guldborgsund Kommune, Køge Kommune, Næstved Kommune, Stevns Kommune, Vordingborg Kommune, DTU Aqua, Naturstyrelsen, Danmarks Sportsfiskerforbund, Københavns Universitet, Fishing Zealand og Lystfisker Danmark, med bidrag fra lokale ressourcepersoner.

 

Lystfisker Danmark har været projektleder.

 

Anbefalingen redegør for årsagerne til rovfiskenes tilbagegang, kommer med forslag til en handlingsplan samt fastsætter konkrete mål for at få rovfiskebestandene på fode igen.

 

Læs anbefalingen her.

Fisken med det voldsomme underbid, den mytiske gedde, spiller hovedrollen i en ny film som fortæller historien om ’Rovfiskene Retur’-projektet.

Men også to ministre og en række ildsjæle er på rollelisten og fortæller om deres syn på, hvordan rovfiskene kan komme retur til området.

I ’Rovfiskene Retur’-projektet er kommuner, organisationer og forskningsinstitutioner gået sammen om at gennemføre opdræt af fisk, habitatsforbedringer og bedre fiskeriregulering for at genskabe store bestande af gedder og aborrer i området omkring Sydsjælland, Møn, Falster og Lolland. 

Her lever verdens mest saltstærke gedder – fisk som egentligt skulle leve i ferskvand, men som gennem tusinder af året har tilpasset sig det salte miljø. Og som er akut truede lige nu.

Se filmen her: