Christiansborg-konference: Hvordan styrker vi lystfiskeriet i Danmark?

Christiansborg Konference Danmarks Sportsfiskerforbund afholder i morgen konference om fremtidens lystfiskeri på Christiansborg i samarbejde med brancheorganisationen Dansk Lystfiskeri og Radikale Venstre. Foto: Colourbox.dk/Kenneth Bagge Jørgensen.

Danmarks Sportsfiskerforbund og Dansk Lystfiskeri afholder i dag en konference om lystfiskeri på Christiansborg. Konferencen sætter blandt andet fokus på lystfiskeriets rekreative og økonomiske værdi. Målet er at skabe øget politisk fokus på indsatser, der kan styrke lystfiskeriet i Danmark. Radikale Venstre er vært for konferencen.

DSCF0204 1

Torben Kaas, Formand

Danmarks Sportsfiskerforbund

Mere end 500.000 danskere tilbringer hvert år tid i den danske natur med en fiskestang i hånden.

Det samme gør flere hundrede tusinde udenlandske turister. Lystfiskeri er en af de mest udbredte fritidsinteresser i Danmark, og lystfiskeriet omsætter for flere milliarder kroner i den danske økonomi. 

Det fremgår blandt andet af den nye rapport ”Den økonomiske betydning af lystfiskeri i Danmark”

Set ovenfra byder Danmark på en rig og varieret vandnatur. Overalt ses rindende vand i åer og bække, mens talrige blå pletter viser søer og moser. Ikke mindst er Danmark omgivet af hav og har flere tusinde kilometer kyster. Rent geografisk burde Danmark være et eldorado for fisk og lystfiskere.

Sådan er det desværre ikke.

Vores vande og mange fiskebestande er flere steder under hårdt pres, og vi er langt fra at udfolde lystfiskeriets rekreative og økonomiske potentiale i Danmark.

Den grønne trepart er på den lange bane et skridt i den rigtige retning, men meget kan og bør gøres for lystfiskeriet her og nu.

Derfor har Danmarks Sportsfiskerforbund taget initiativ til en konference om lystfiskeri på Christiansborg i samarbejde med Dansk Lystfiskeri og Radikale Venstre. 

Konferencen afholdes i dag, fredag d. 20. september.

Se programmet her – og få nyt fra konferencen på vores kanaler i morgen.

Fisk