Sportsfiskerforbundet hilser ny Minister for Grøn Trepart velkommen
Der venter en enorm opgave for den nye Minister for Grøn Trepart, Jeppe Bruus, der skal omsætte trepartens klima-, biodiversitets- og vandmiljømål til virkelighed. ”Aftalen skal nu omsættes til handling, og vores vandmiljø kan ikke et sekund længere. Derfor er vi glade for, at der er oprettet et særskilt ministerium og udpeget en kompetent minister, der kan tage hånd om den ene opgave”, siger Torben Kaas, formand for Danmarks Sportsfiskerforbund.
Utallige vandmiljøplaner har over årene ikke skabt forbedringer for vores vandmiljø. Det står klart for de fleste, hvis man tager et kig ned i vores åer, søer og fjorde. Fedtemøg, alger og iltsvind kvæler mange steder livet i vores vande – og Danmark styrer mod et brud på EU’s Vandrammedirektiv i 2027.
Formand i Danmarks Sportsfiskerforbund, Torben Kaas, er netop derfor også glad for, at der nu er blevet oprettet et særskilt ministerium og udpeget en Minister for Grøn Trepart.
- Vi hilser det nye ministerium for Grøn Trepart og Jeppe Bruus som ny minister velkommen. Der venter en enorm opgave forude med at få gjort trepartsaftalens mål til virkelighed. Vi er derfor glade for, at Regeringen med det nye ministerium sætter politisk kraft bag aftalen og samtidig udpeger en kompetent minister, der har siddet med ved udarbejdelsen af trepartsaftalen, siger Torben Kaas.
- Ministeren får travlt fra dag 1. Kommunerne skal sikres den økonomi og de kompetencer, der er nødvendige i forhold til at varetage arbejdet med at få de mange arealopkøb i gang. Derudover skal de støtteordninger, som skal sikre fremdrift hurtigst muligt på plads, så indsatserne – som det desværre er set tidligere – ikke drukner i bureaukrati, siger Torben Kaas.
Et andet springende punkt i implementeringen af trepartsaftalen, bliver ifølge Torben Kaas den såkaldt målrettede regulering – kort fortalt, hvor meget landmanden må gøde sine marker.
- Er landbruget ikke med på at frigive sin jord i det tempo, der er nødvendigt, skal der skrues på, hvor meget der må gødes. Men det fremgår ikke tydeligt af trepartsaftalen hvordan og hvornår den såkaldte ”kvælstofhammer” vil falde. Det skal ministeren skabe klarhed over, både for landmandens og naturens skyld. For ellers risikerer vi simpelthen, at jordudtagningen går alt, alt for langsomt, siger Torben Kaas.