Mere gydegrus på vej til Truelsbækken
Det store vådområdeprojekt ”Tempelkrogen Nord” har fået et fantastisk fugleliv med masser af gæs, ænder og vadefugle, og ofte svæver havørnen over området. Men nu skal der også gøres noget for fiskene, så søndag den 30. juni 2019 inviterer Den Sjællandske Grusbande til udlægning af sten og grus i Truelsbækken, der gennemløber området.
I efteråret flyttede frivillige fra Tuse Å’s Ørredsammenslutning (TØS) og Den Sjællandske Grusbande fisk fra Elverdamsåens gamle løb over i det nye, og i februar måned etablerede man en næsten 100 meter lang gydebanke i Truelsbækken, der også har fået nyt løb, præcis som Elverdamsåen.
Begge projekter skete i samarbejde med bygherren Eskild Dalsgård Lund fra Lejre Kommune og projektleder Jesper Sverdrup Kierkegaard fra HedeDanmark, og søndag den 30. juni fortsætter det fine samarbejde.
Tid & sted
Projektet finder sted søndag den 30. juni kl. 10.00.
Mødestedet er for enden af Asserholmvej.
Tilmelding på mail eller sms til Rune Hylby på 25364280.
Man kan også tilmelde sig på Grusbandens Facebookside.
Frisk gydegrus til den kommende sæson
– Vi skal have taget hånd om knapt 15-20 kubikmeter gydegrus, der skal lægges i Truelsbækken, således at ørrederne allerede i den kommende gydesæson i oktober-november kan finde frisk og brugbart gydegrus, fortæller bandeleder Rune Hylby og fortsætter:
– Bunken af sten ligger lige nu på engene, men skal i den kommende uge lægges i Truelsbækken med maskiner. Det gør Jesper fra HedeDanmark, hvorefter vi fra TØS og Grusbanden efterfølgende skal rette det til, således at ørrederne får mest muligt glæde af det.
Vandring i området
Dagen byder også på en anden mulighed, for har man lyst, kan man tage med på en vandring i området og høre Eskild Dalsgård Lund fortælle om naturprojektet i samarbejde med naturvejleder Lærke Falstaff fra Lejre Kommune.
– Med andre ord bliver det en fantastisk dag ved Tempelkrogen Nord, hvor vi både skal have rettet gydegrus til, og vi skal kigge endnu engang på det fantastisk smukke område, med guide, nørderi og miljøforbedringer. Mon ikke havørnen også kigger forbi? Så bliver det bare ikke bedre, slutter Rune Hylby.