Laksecamp 2024 – Fællesskab, Fiskeri og Fantastiske Fangster

Image00652

Årets Laksecamp fandt sted fra d. 9.-11. august ved den idylliske Zpey Lodge langs Skjern Å. Arrangementet, der samlede unge fiskere fra hele landet, blev en uforglemmelig weekend fyldt med fællesskab, læring og laksefiskeri.

Image00669

Fredag: Ankomst og Første Forsøg ved Åen
Fredag eftermiddag begyndte juniorerne at ankomme til lodgen. Efter en hurtig indkvartering kunne de unge fiskere næsten ikke vente med at komme i gang. Taskerne blev kastet ind på værelserne, og kort efter gik turen i raskt trav ned til åen, hvor fiskeriet kunne begynde. Selvom det første par timers fiskeri ikke resulterede i nogle fangster, var det ikke uden spænding. En håndfuld laks viste sig i overfladen, hvilket tændte en ild i de unge drenge og gav dem en god appetit før aftensmaden.

Aftenen fortsatte i fællesskabets tegn, hvor hyggen blev kombineret med et underholdende og lærerigt indlæg af Torben Brodersen. Torben delte sin passion kreative og sjove spinnere, samtidig med at han fortalte om sine erfaringer inden for fiskeriet, hvilket inspirerede de unge deltagere.

Lørdag: Fangster, Fællesskab og Laksecamp Games
Lørdag startede tidligt, hvor juniorerne blev delt op i forskellige hold. Kort tid efter de var blevet kørt til åen, kom den første laks på land, hvilket satte tonen for en succesfuld dag ved vandet. Gennem hele dagen blev der fisket flittigt, og madpakkerne blev nydt i det høje græs på åens brinker. Det hårde arbejde og fokus gav pote, og i alt blev der landet 5 flotte laks i løbet af dagen.

Om aftenen blev der traditionen tro afholdt Laksecamp Games, hvor juniorerne udfordrede hinanden i sjove discipliner som wadestøvlekast, spinnekast og kapløb. Der var stor entusiasme og konkurrenceånd blandt deltagerne, og præmierne, sponseret af Salmo-hunter, skabte ekstra spænding.

Image00656

Søndag: Flere Fangster og Årets Kammerat
Søndag morgen startede igen tidligt, og drengene blev denne gang kørt til nye steder langs åen for at prøve lykken. Der blev fisket intensivt, og endnu engang viste Skjern Å sin gavmildhed. Yderligere 4 laks blev landet, heriblandt en imponerende blank laks på hele 83 cm, hvilket var weekendens største fangst.

Da søndagen nærmede sig sin afslutning, begyndte forældrene at ankomme for at hente de trætte, men glade, juniorer. Inden afskeden blev der dog tid til en særlig ceremoni, hvor præmien for årets kammerat blev overrakt til Orla i form af en laksegalge fra Woodfish, og Bero fik æren af at bære årets førertrøje for sin fangst af den største laks.

Laksecampen 2024 vil blive husket som en af de mest succesfulde nogensinde, ikke kun på grund af det rekordstore antal fangede laks, men også for det stærke fællesskab, der blev dyrket blandt deltagerne. Det er sikkert, at de unge fiskere vender hjem med hovedet fyldt af gode minder, spændende røverhistorier og en længsel efter at vende tilbage til åen.

Deltagerne gav den fuld gas weekenden igennem, og kløede virkelig på, selvom laksene var svære. Weekenden bød på både kølige morgener og solrige eftermiddage med drivende skyer. Perfekte forhold vil nogen sige. 

Søndag efter endt fiskeri skulle værelser og lodgen pakkes sammen. Efter fælles afslutning med kåring af "Årets Kammerat" sagde instruktørerne tak for denne gang. 

Image00647
Image00655
Image00650

Tusind tak til Torben Brodersen (TB Spinners) og Zpey for at danne nogle fantastiske rammer for en dejlig weekend ved åen. 

Holdets instruktører Simon Kastbjerg, Mikkel Munk, Simon Neümarker, Jeppe Bøgh og Frederik Pedersen vil også her sige tak for alle, der deltog på kurset.

Vi håber på at se jer alle igen til laksecamp 2025!!