Sammenskudsgilde om Fiskeplejen på Isefjorden

Billed 3, Verdensholdet i Fiskepleje, 6. september 2017.jpg

I september samlede Tuse Å’s Ørredsammenslutning et ”verdenshold i Fiskepleje”. Med repræsentanter fra både DTU Aqua, Fiskerikontrollen, fiskeopdrættere, nøglefiskere, Fishing Zealand, vandplejefolk og ikke mindst de to lokale foreninger, TØS og Odsherred Sportsfiskerforening, blev der drøftet udsætning, effekt og potentiale.

Baggrunden for mødet var, at DTU Aqua igennem de seneste år har undersøgt fangsterne i Isefjorden. Undersøgelsen er endnu ikke helt færdig, men de foreløbige resultater viser, at kun omkring 20 % af fangsterne i Isefjorden, er klippede ørreder.

Det vil TØS og OSF gerne optimere. Tre timer senere havde deltagerne samlet en fin lille ”værktøjskasse” af muligheder for at optimere Fiskeplejen i Isefjorden. Én af de parametre, TØS og OSF vil skrue på, er blandt andet tidspunktet for udsætningerne. Sættes fiskene ud umiddelbart inden mørkets frembrud, vil de små –og forsvarsløse ørreder ikke være udsat for samme predation fra måger og skarver, og vil derfor kunne trække ud i Isefjorden i ly af mørket!