Indvielse af vandløbsprojekt ved Skærum Å tirsdag d. 13 juni

P6080038.jpg

Sidste år blev det gamle Studsbjerg dambrug ved Skærm å nedlagt og vandløbet blev restaureret til gavn for fisk, smådyr og planter. Nu er det tid til at holde en officiel indvielse af vandløbsprojektet i Skærum Å her et år efter, fortæller formand René Hylager Carlsen for Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn.

Turen er arrangeret af Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn og naturvejleder Bo Storm. I kan læse mere om arrangementet her.

Den 8. juni 2016 flød vandet igen frit igennem arealet ved det gamle Studsbjerg dambrug. Sidenhen er de sidste spor efter det gamle dambrug fjernet. De store maskiner er væk, græsset spirer og fuglene kvidre rundt omkring på de arealer der i mange år har huset dambruget.

Under aftenturen den 13. juni vil vi bevæge os langs det nye åforløb, og vi vil også se på de vandranunkler som foreningen har udplantet i sommeren 2016.

Under arbejdet med at skabe det nye å løb og fjerne dambruget, har foreningen i samarbejde med Henning Larsen fra Frederikshavn kommune lavet en video om projektet.