Kolding Sportsfiskerforening starter ny fiskeskole
Skoleelever og børn i SFO’er og klubber i Kolding-området får nu tilbudt undervisning i lystfiskeri. Kolding Sportsfiskerforening har nemlig fået økonomisk støtte fra Friluftsrådet til at købe grejtrailer og fiskegrej, og samtidig spytter foreningen også selv i kassen og stiller med frivillig arbejdskraft.
I Kolding Sportsfiskerforening vil man gerne være med til at give områdets børn gode natur- og fiskeoplevelser, der giver børnene ro i hovedet og et frikvarter væk fra skærmen.
Hensigten er også at skabe nye lystfiskere, så der kommer flere medlemmer i foreningen, så der på længere sigt er nogen, der kan drive foreningsarbejdet videre.
Støtte fra Friluftsrådet
For at få etableret fiskeskolen har Kolding Sportsfiskerforening ansøgt Friluftsrådet om økonomisk støtte til indkøb af en trailer udstyret med fiskegrej til børnene.
Støtten er nu blevet bevilliget, idet foreningen har fået 48.000 kr. fra det landsdækkende Friluftsråd og 12.000 kr. fra den lokale afdeling af Friluftsrådet. Foreningens eget bidrag er på knap 10.000 kr., men derudover stiller foreningen med den nødvendige frivillige arbejdskraft.
Frivilligt arbejde
Seks af foreningens medlemmer har meldt sig som frivillige undervisere i fiskeskolen, hvor børnene ud over at få instruktion i selve fiskeriet også kommer til at stifte bekendtskab med for eksempel fluebinding og dissektion af fisk.
Foreningen har tit fået henvendelser fra skoler og institutioner om muligheden for at komme med på fisketur i foreningens vande. Det har man hidtil kun kunnet gøre i begrænset omfang, men det vil der nu blive lavet om på.
Bruger eget fiskevand
Turene med den nye fiskeskole kommer overvejende til at foregå i foreningens eget fiskevand ved Harte-Donssøerne og ved Kolding Å med foreningens store klubhus som udgangspunkt.
Indianeroplevelser
Torben Lindholdt, der er formand for Kolding Sportsfiskerforening, fortæller i et interview med Jyske Vestkysten, at de med projektet gerne vil bidrage med en social indsats og på den måde give noget tilbage til samfundet.
– Børnene vil få nogle indianeroplevelser, hvor de kan fokusere stille og roligt på et stykke natur, og hvor de er fri for skærme. De får hovedet ud, hvor der er stille og roligt og får en naturoplevelse, hvor der ikke er noget præstationspres. Det giver dem en form for fristed, siger Torben Lindholst til avisen.