Hornfisk på mange måder
Aftenens tema var tilberedning af hornfisk, da Ølsted og Frederiksværk Sportsfiskerforening havde inviteret medlemmerne til en kulinarisk aften, hvor de under kyndig vejledning skulle tilberede hornfisk på fem forskellige måder. De friskfangede fisk medbragte deltagerne naturligvis selv.
Tirsdag den 21. maj var der dækket op i madkundskabslokalet på Ølsted Skole i Halsnæs Kommune, men inden der kom mad på tallerkenerne, skulle de fremmødte medlemmer af Ølsted og Frederiksværk Sportsfiskerforening selv i gang ved komfurerne.
Aftenens opgave var nemlig at tilberede hornfisk, og alle havde derfor brugt nogle timer ved kysten de sidste dage, så der var friske råvarer til retterne.
Kaj Larsen fra foreningens bestyrelse havde forberedt det hele og sørget for de nødvenlige indkøb – altså lige bortset fra hornfiskene.
Hornfisk på fem måder
Deltagerne blev delt i fire hold, der hver fik en opskrift stukket i hånden, mens Kaj selv kogte fond og lavede aftenens hornfiskesuppe, som blev et stort hit.
Det samme kan man også roligt sige om de øvrige fire retter, der bød på to varianter med fyldte hornfiskefileter, samt en dampet og en grillet variant.
Der var stor tilfredshed med arrangementet, som helt sikkert vil blive gentaget med andre arter som udgangspunkt.