Hennings hornfiskeroulader
Sportsfiskerens webredaktør Henning Pedersen har været i køkkenet for at se, om han kunne lave hornfisk på en ny måde. Resultatet blev hornfiskeroulader med urtefyld. Det hele pakket ind i fiskens eget skind, vendt i mel og stegt på panden. Tjek fremgangsmåden her.
I sidste uge deltog Henning Pedersen i et foreningsarrangement i Ølsted og Frederiksværk Sportsfiskerforening, hvor der blev lavet hornfisk på flere forskellige måder. Det gav inspiration til selv at forsøge sig hjemme i køkkenet, og efter en tur ved fjorden var råvarerne klar til tilberedningen.
– Da vi lavede hornfisk i sidste uge, skulle vi bruge hele, udbenede hornfiskefileter, og det var noget af en udfordring at få alle benene ud og samtidig stå med en hel filet til sidst, fortæller Henning og fortsætter:
– Jeg valgte derfor kun at bruge rygfileterne, som nemt kan skæres fra, uden man får ben med.
Ved arrangementet i foreningen lavede han hornfiskefileter, der var fyldt med en urte/løg-blanding og efterfølgende vendt i mel og stegt på panden, men med rygfileterne skulle der en anden løsning til for at få fyldet med.
– Jeg valgte at skære skindet fra hele fileten og gemme det. Så kunne jeg nemlig rulle fileten sammen til en lille roulade, holde den sammen med en tilspidset tændstik, komme fyld på og så pakke det ind med skindet, forklarer Henning.
Undervejs tog han fotos af processen, så følg med her: