Vild fiskedag på Østersøkysten

Nikolaj1.jpg Alle fiskene blev fanget på Pattegrisen i spritklart vand.

Da Nikolaj Martins fra Vordingborg besøgte en kystplads ud til Østersøen søndag den 30. september, blev det den vildeste fiskedag, han nogensinde har oplevet.

Søndag morgen havde Nikolaj lige tid til en kort kysttur, og da han kom frem til stedet, var han eneste mand på parkeringspladsen, så der var god plads at udfolde sig på.

Det første spot blev afffisket, uden at der skete noget, men lige pludselig ud af ingenting huggede en god fisk, og ud af vandet røg en fisk på 3-5 kilo. Desværre blev den ikke kroget, og ærgrelsen var stor, men kort tid efter blev humøret bedre igen.

– Fem kast senere startede dagens eventyr. Jeg fik først en fisk omkring de 50 cm, og sådan blev det ved, så lidt senere havde jeg haft seks fisk i hånden med et snit på 50 cm, og det var allerede en god dag, fortæller Nikolaj og fortsætter:

– Skulle dog lige prøve det sidste rev. Fiskede lidt før revet og fik lidt fisk, men ud af øjenkrogen så jeg en god fisk head and taile. Jeg fiskede derhen imod, og da jeg var derhenne, kastede jeg fluen derud og ramte i området, og efter to indtagninger var der fast fisk. Efter en tung og vild fight kom den ind, og den målte 68 cm.

Men dermed var det langt fra slut. Først fik han en fisk på 43-44 cm, så gav han pladsen lidt ro, og da han igen tog fat, huggede en ørred på 64 cm, som kom sikkert på land. Igen gav han pladsen fred, inden han ville se, om han kunne få endnu en fisk i hus.

– Jeg så noget bevæge sig ude bag nogle sten, som jeg kunne ane lige under overfladen. Ud kom fluen, og efter fire træk stod fluen stille, og endnu en fisken blev en realitet. Målebåndet sluttede ved 69 cm, fortæller Nikolaj, inden han slutter beretningen:

– Der er det vildeste, jeg til dato har prøvet. Valgte at stoppe, da jeg skulle hjem og synes, at det var på sin plads.