Som ung lystfisker stiftede jeg som medlem i en jysk forening første gang for alvor bekendtskab med Danmarks Sportsfiskerforbund i forbindelse med Forbundets juniorlederkurser (i dag Fiskeakademiet for unge).
Allerede på det tidspunkt stod det lysende klart for mig, HVOR vigtig en spiller Forbundet er på den natur- og miljøpolitiske scene i Danmark.
Efter tilflytning til Sjælland som voksen har jeg valgt at være personligt medlem, men som ivrig kystfisker og miljødebattør er billedet fortsat uændret: Et styrket Danmarks Sportsfiskerforbund er en styrket stemme til et forbedret vandmiljø og et endnu bedre fiskeri i Danmark.
Mine fokusområder er følgende:
– Jeg er kystfisker. Derfor vil mit udgangspunkt være at varetage kystfiskernes interesser i forbundsregi.
– Jeg fisker efter havørreder – allerhelst havørreder, der er undfanget på naturlig vis og ikke udsætningsfisk af tvivlsom kvalitet. Derfor har jeg vandløbenes kvalitet i fokus.
– Jeg går ind for fangstbegrænsninger, så længe det også gælder garnfiskerne, og gerne vinduesmål, således at vi høster af de fisk, der har en fin spisestørrelse (eksempelvis 45-60 cm), men lader de store gå, så deres værdifulde gener kan bidrage til bestanden.
– Fiskerikontrollen er mangelfuld i dag. Jeg ønsker, at Forbundet skal arbejde for en styrkelse af kontrollen.
E-mail: tmeldgaard@gmail.com
Jeg er glad for af at besidde rollen som delegeret for Region Hovedstaden. Med en stemme i Danmarks Sportsfiskerforbund vil jeg gøre mit allerbedste for at repræsentere og varetage interesserne for de personlige medlemmer og lystfiskere i Region Hovedstaden.
Jeg synes, at det er vigtigt at involvere sig i forbundet, da vi sammen har en stor stemme og kan påvirke retningen for, hvordan vi i Danmark skal passe på vores natur. Særligt ligger det mig på sinde at kæmpe for, at vores vandmiljøer er sunde, og vores fisk er plejede og beskyttede.
Jeg er født med en fiskestang i hånden og bruger størstedelen af min tid på kysten; både som lystfisker og som professionel video- og fotograf. Jeg er meget passioneret og glad for lystfiskeri og har som oftest en flue for enden af linen.
E-mail: emilbildefogh@gmail.com
Jeg blev lystfisker for 29 år siden. To af mine kolleger var i gang med at arrangere en fisketur på tre dage i et lejet sommerhus ved kysten. De var meget metodiske. Der skulle en kollega med, der var god til at fange fisk og én, der var god til at lave mad. Det lød så hyggeligt, så jeg fik mig mænget med i det gode selskab, fik købt en fiskestang, og vi fem mand havde en pragtfuld tur, hvor vi fiskede efter havørred.
Og så er vi bare fortsat med at tage afsted med jævne mellemrum. Der har selvfølgelig været lidt udskiftning på holdet igennem årene; men vi er stadig tre mand, der var med på den første tur.
Som tidligere direktør for et vandselskab ved jeg, at spildevandssystemerne også udleder store mængder næringsstoffer til vandmiljøet – ligesom landbruget. Så vandmiljøets sørgelige tilstand er et fælles ansvar og en fælles opgave at få gjort noget ved.
Jeg er med i Danmarks Sportsfiskerforbund for at bakke op om alle gode kræfter, der arbejder for at forbedre vandmiljøet.
E-mail: trapsandevej@gmail.com
Jeg er aktiv lystfisker primært på kysten i Vestjylland, hvor jeg fisker efter hornfisk, makrel, sild, pighvar og havørred. Da jeg fiskede som barn på Esbjerg Havn tilbage i 1975, havde vi altid fisk med hjem. Sådan er det ikke længere.
Jeg mener bestemt, at vi skal gøre en indsats for et bedre vandmiljø for vores fisk, men samtidig skal vi også være omstillingsparate som lystfiskere. Når klimaforandringerne medfører, at nogle fiskearter i danske farvande får det sværere, mens andre arter kommer til, så må vi tilpasse vores lystfiskeri efter det. Vi er nødt til at have fokus på, at der ER fisk derude, for ellers kommer vi ikke ud at fiske.
På samme tid skal Danmarks Sportsfiskerforbund fortsat arbejde for et bedre vandmiljø. I den sammenhæng mener jeg, at der er brug for at tænke og arbejde mere internationalt i vandmiljøpolitikken. For forurening kender ingen grænser.
På det lokale plan vil jeg som delegeret arbejde på, at Danmarks Sportsfiskerforbund får indflydelse i processen med udtagning af landbrugsjord over de kommende år. Jeg vil gerne være en del af det arbejde lokalt og har gode erfaringer med dialogen med landmændene i forbindelse med et genslyngningsprojekt i et vandløb på Fyn, hvor jeg repræsenterede Danmarks Sportsfiskerforbund.
Jeg drømmer om, at vi repræsentanter for Danmarks Sportsfiskerforbund bliver mere synlige på fiskepladserne, så folk kan komme i snak med os. Det kunne for eksempel understøttes af et særligt logo på vadejakken, der viser, at vi repræsenterer Forbundet.
E-mail: klk@famlk.dk
Jeg har en stor interesse i et styrket lystfiskersamfund og derfor også i et styrket Danmarks Sportsfiskerforbund.
Et stærkt forbund, hvorigennem vi lystfiskere kan påvirke vigtige dagsordener omkring natur, vandmiljø, havbrug etc. Dette, uanset om man er klubmedlem eller ej.
Agendaen omkring klima, vores natur og forbrug af denne har aldrig været vigtigere, og skal lystfiskerens stemme høres, også på de bonede gulve, skal vi styrke og støtte et fælles forbund så meget som muligt, og igennem dette sætte lystfiskerens vigtige dagsordenen fremad.
Jeg har fisket hele mit liv, mest på kysten og mest i det syd- og midtjyske. Jeg har set rigtig mange tiltag, som er gået godt, men også mange som aldrig lettede fra jorden. Jeg har set, hvordan vores natur, vandløb og hav er kommet mere og mere under pres de sidste årtier med store negative resultater til følge – det skal vi have vendt så hurtigt som muligt. Jeg kommer til at repræsentere, supportere og varetage de sydjyske og fynske lystfiskeres sag i den retning.
E-mail: larsfeldskou@gmail.com