Prægtig laks fanget i Flads Å

ma.jpg Wolf Michael Hempler har gennem årene overlistet mange laks og havørreder i sydvestvendte vandløb, men laksen i Flads Å var nu noget særligt.

I Kristi himmelfartsferien blev den måske hidtil største lystfiskerfangede laks i Ribe Å-vandsystem fanget. Men under landingen var det nær gået galt.

Fredag den 11. maj fiskede Wolf Michael Hempler fra Freiborg i Tyskland langs Flads Å nedenfor Fole Dambrug. Som mangeårigt medlem i Sønderjysk Sportsfiskerforening kender han efterhånden strækningen udmærket. Pludselig fulgte i et bestemt sving en stor fisk efter hans wobler dog uden at hugge. Wolf Michaels puls og blodtryk steg herved til faretruende højder. Da et tordenvejr begyndte at buldre og brage omkring ørene på ham og hans hustru Ina, måtte de nødtvunget afbryde fiskeriet.

Dagen derpå skinnede solen fra en næsten for skyfri himmel. Wobleren var nu udskiftet med en FC-Spinner, der straks udløste et voldsomt hug i samme sving. Fisken foretog straks et omkring 60 meter langt udløb nedstrøms og kæmpede længe og hårdt for friheden.

Ved landingen, hvor Ina måtte give en hånd med, steg Wolf Michaels puls og blodtryk langt op i det røde felt, da spinnerens krog faldt ud af kæften på laksen, da de fik reddet den på land. Wolf Michael mente senere, at der bestemt ikke er noget afslappende ved lystfiskeri i sådan en situation.

Hans flotte, blanke hanlaks på 13,6 kg og 110 cm er måske den største lystfiskerfangede laks i Ribe Å-vandsystem i nyere tid.