Glo-premiere og fiske-premiere

Der var kun 5 parkerede biler at se langs den nedre del af Trend Å, da jeg i mandags kørte til glo-premiere sidst på formiddagen. Højtryksvejr med hård nattefrost som optakt til en solrig dag afholdt mange fra at tage en fridag og det var stort set kun pensionister, som troppede op i klubhuset midt på dagen til en hyggesnak og en tallerkenfuld  af Leon Madsens varme suppe med boller.
 

Kolding Å sæsonstart i bragende flot vintervejr

Kulden var præcist så bidende som forudsagt af DMI ved sæsonstarten i Kolding Å, hvor medlemmerne kunne fiske på strækningen fra motorvejen og ned til Vestre Ringvej. Alligevel så og mødte jeg en halv snes forventningsfulde fiskere i løbet af dagen – og midt på dagen fik solen endda så megen magt, at man kunne gemme hat og handsker i rygsækken – ligesom fiskene så vågnede op til dåd.

Premiere ved Kolding Å kan blive en kold omgang

Mandag den 16. januar åbner Kolding Sportsfiskerforening fiskeriet for medlemmer i Kolding Å på strækningen fra Motorvejsbroen og ned til Vestre Ringvej. Fiskeriet er gennem årene faldet meget forskelligt ud; nogle år har engdalen været helt oversvømmet, og andre gange har vejret været så koldt og barsk, at kun få har vovet sig ud.

Søndag nat starter ørredsæsonen

Har du ørredabstinenser, så er der en mulighed for at komme ud med stangen i ferskvand. Mandag den 16. januar klokken 00.00.01 starter sæsonen 2017 i Kolindsundkanalerne.

Her sælges der dagkort på det kommunale stykke, der strækker sig fra Crossbanen nedstrøms Enslevgården og til udløbet ved Kattegatcentret på Grenaa Havn.

Grønlænderpremiere

Grønlændere er gourmet-føde – men tag kun en enkelt eller to og genudsæt resten.På mandag den 16. januar starten den nye fiskesæson i en række vandløb, bl.a. Trend Å og Lerkenfeldt Å i Vesthimmerland, Hover Å nær Ringkøbing (kun for medlemmer) samt ved Henne Mølleå nord for Varde. Det er det traditionsrige grønlænderfiskeri efter de blanke ikke-kønsmodne havørreder, der lokker mange folk ud på premierefiskeri.

Å og Inderfjord åbner

Frederik Augustesen vandt sidste års premiere-konkurrence i Odense Å og Inderfjord med en flot, flot havørred på over 5 kg, fanget lige inden konkurrencen sluttede.2017-premieren i Odense Å og Inderfjord foregår den 4. marts. Der må fiskes fra kl. 7.00.
 

20 premierelaks ved Skjern Å

Denne imponerende laksetrio blev præsenteret hos KorsholmFiskeriet ved Skjern Å kom godt i gang trods høj vandstand, lave temperaturer, regn og strid blæst.

Så de mange fremmødte lystfiskere fra nær og fjern stred mod elementernes rasen, men allerede først på eftermiddagen begyndte det at tynde ud blandt de mange biler på P-pladserne langs åen.

Lauras fine fluelaks

Som tidligere omtalt fluefangede Laura Lykke Mathiasen en flot premierelaks på 6 kilo ved Varde Å. På opfordring fra redaktionen fortæller hun med egne ord om sin fangst:
 

Flot fremgang ved Varde Å

Brormand Kent Ager havde også et vellykket premierefiskeriOmtrent 60 medlemmer startede premieredagen med hygge og morgenkaffe i Varde Sportsfiskerforenings lune, rummelige klubhus, før de påbegyndte dagens fiskeri langs åen.

Størst og flest ved Storå

Traditionen tro fangede Frederik  Iversen en flot premierelaks – her flankeret af kæresten og fiskekammeraten Senja FurboStorå er ligesom i 2014 og -15 i førertrøjen, når weekendens premierefiskeri skal gøres op – både hvad angår størrelse og antal.

Udgiv indhold