Junior fanger stor grå Knurhane

Den stolte lystfisker Daniel, holder den panserede fisk, kaldet en knurhane, frem.Daniel fra Nibe var i sin sommerferie på fisketur med sin far og to søskende. De fiskede med sildestykker, tobis og makrelforfang på molen ved Hanstholm havn.

Det kunne den specielle dragelignende fisk Grå knurhaner ikke stå for. De fangede til sammen 7 knurhaner op til 35 cm.

Tre generationer i Mørrumsåen

Jens Risum fra Kalundborg Sportsfiskerforening, samt sønnen Jakob og barnebarnet Christian var taget til Mørrumsåen i midten af juli, på trods af efterretninger om syge fisk i det sagnomspundne laksevand i Blekinge.

Succesfuldt sommerkursus for de yngste juniorfiskere

Danmarks Sportsfiskerforbund har altid prioriteret arbejdet højt med at gøre børn og unge interesseret i lystfiskeri. I starten af skoleferien blev et helt nyt kursus sat i søen for de alleryngste, fortæller instruktør Martin Bruun Kristensen herunder:Tre af Danmarks Sportsfiskerfunds fremmeste ildsjæle, Jens-Ole Frier, Ingelise Frier samt Torben Thinggaard, inviterede i den første uge af skolernes sommerferie på nystartet sommerfiskeskole. Med succes!

Sportsfiskeren #4 – Årets sommernummer er landet

Årets sommerudgave af Sportsfiskeren er netop landet! Magasinet byder på en bred vifte af artikler om alt fra havfiskeri efter Nordsøens havkatte over karpefiskeri i landets søer og moser til laks og ørredfiskeri nord for polarcirklen.

På redaktionen vil vi gerne ønske dig en god og fiskerig sommer fyldt med eventyr og rekordfangster.

Fiskeri for børn og unge i Kolding Slotsø 24, juni

Lørdag den 24. juni afholder Kolding Sportsfiskerforenings juniorafdeling igen sommerfiskeri fra kl 10 til 15, hvor børn og unge under 18 år kan prøve at fiske.

Hvis man ikke selv har fiskegrej, kan man denne dag låne fiskestænger og andet udstyr af foreningen.

Hvad ender det ikke med?

Gennem 15 år har min ven, Otto Astraschewsky fra Bayern, besøgt de sønderjyske kyster sammen med sin familie bestående af hustruen Patty, datteren Paulina og sønnerne Max og lille Elias – alle lystfiskere. Lille Elias på nu 13 år fangede sine første hornfisk på Kelstrup Strand næsten før han havde lært af gå.

85 års jubilæum i Trend

Den jubilerende forening er bl.a. kendt for sig gode fiskevand og en superaktiv juniorafdelingI år er det 85 år siden, at Trend Å Lystfiskeriforening så dagens lys.

Foreningens halvrunde fødselsdag fejres på behørig vis ved en stor jubilæumsfest lørdag den 17. juni for medlemmer med ”påhæng”.

Fantastisk Flueskole!

I pinsen gennemførte Danmarks Sportsfiskerforbund Flueskole for de 14 til 18 årige. Kurset fandt sted ved Gustavsfors Fiskevårdsområde, og turen omhandlede den enkelte fiskers færdigheder udi fiskeri efter ørred med en-hånds fluestang. Det er 3. gang at Danmarks Sportsfiskerforbund arrangerer kursus ved Helgeåen, og bestemt ikke den sidste.

Tekst og foto: Laura ”Fiskelykke” Mathiasen

2 juniorarrangementer ved Vidå

Jonas Borum gedde 99 cm 6100 gramSportsfiskerforeningen Vidå i Tønder har netop afholdt to vellykkede arrangementer med sigte på juniorfiskere,  nemlig ÅBEN Å DAG den 25. maj og JUNIORDAG VED LÆGAN den 27. maj. Formanden Jens Chr. Lund fortæller:

Hornfiskefestival 2017

Deltag i Hornfiskefestivalen d. 20.-21. maj i Kalundborg og se, om det er dig, der løber med én af de flotte præmier for den længste hornfisk.

Til Hornfiskefestivalen kåres den længste hornfisk i tre klasser, og der er flotte præmier fra Abu Garcia og Smoke It All til alle vinderne.

Der konkurreres i tre kategorier; en børnekategori, en juniorkategori og en kategori for voksne.

Udgiv indhold