20 procent flere gydebanker

Lindy tæller gydebanker I en af de små og fantastiske bækkeI Voer Å Sportsfiskerforening undersøger de hvert år hvor mange havørreder, der har gydet, og det gør de ved, at tælle gydebanker. De følger bl.a. med i om vandløbsplejen virker efter hensigten.

Villestrup Å er et pragteksempel på vellykket vandløbsrestaurering

For at få flere fisk og sunde naturlige vandløb skal spærringer i vandløb fjernes.  Ved DTU Aquas seneste undersøgelse i november 2016 var der ca. 3.500 voksne havørreder i Villestrup Å, det vil sige omtrent 35 gange så mange som for 17 år siden.

Mekka for sportsfiskere starter fredag

Fluebinding er for alle. Børn og voksne deltager på lige fod med at binde kreationer til den næste fangstOutdoor 2017 - Natur, Jagt & Sportsfiskeri, løber af stablen for femte gang den 10. til den 12.

Årets største i Nordjylland vejede 10,7 kilo

Sune med sin monster havørred på 10,7 kilo fanget en august morgen på blink.Den største havørred som blev fanget i de nordjyske vandløb i 2016 vejede hele 10,7 kilo og blev fanget af Sune Mygind Møller den 13. august i Lindenborg Å. Til generalforsamlingen i januar 2017 modtog Sune stor hæder og en flot pokal med hans navn og havørreden proportioner indgraveret.

Overspringere fra Lindenborg Å

En smuk blank og stærk havørred på 2,8 kilo fanget af Rasmus Hasselbalch på flue.Lindenborg Å leverer varen, fortæller en paveglad og -stolt, Rasmus Hasselbalch fra Aalborg.

God premieruge i Lindenborg Å

Niels Peter Arildskovs smukke blankfisk på knap 2 kilo fra Lindenborg Å En mild vinter med kun lidt sne, en god portion regn og kraftigt blæsevejr (Urd), har betydet flere blanke havørreder i premiereugen i Lindenborg Å.

16. januar

Store aborrer spiser skaller i Ryå

Christian Romanius Jakobsen med en af de store og stribet aborre fra Ryå i NordjyllandEt hold på 4 mand tog den 8. januar hul på årets første fisketur i 2017. De startede dagen med at fange skaller med et kastenet. Skallerne stod tæt for kun et kast og nettet var fyldt.

Store fremskridt i Binderup Å - 2 spærringer fjernes

Binderup Å er ét at de mest fantastiske vandløb i Nordjylland, især på grund af de lange naturlige forløb med mange skjulesteder for fisk og smådyr. Ligesom mange andre vandløb er det stadig fastlåst af ”tunge lænker” i form af spærringer (opstemninger). De dygtige vandløbsmedarbejdere i kommunerne sørger imidlertid og heldigvis for på bedst mulige vis at finde løsninger på at ”låse lænkerne” op. 

Årets event for sportsfiskere

Danmarks Sportsfiskerforbund havde en velbesøgt stand med bl.a. information og magasinerOutdoor 2017 - Natur, Jagt & Sportsfiskeri, løber af stablen for femte gang den 10. til den 12. februar 2017. Messen henvender sig til alle natur-entusiaster og især sportsfiskere. Sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Kommunen skal finde en løsning på at fjerne spærringen ved Sæby Vandmølle

En af de vigtigste spærringer at få fjernet i DanmarkFrederikshavn Kommune er fortsat forpligtet til at gennemføre et projekt, der skaber fri passage for fiskenes vandring ved Sæby Vandmølle. Det har både borgmesteren i kommunen og Styrelsen for Vand og Naturforvaltning bekræftet, jævnfør Nordjyske den 10. december 2016.

Udgiv indhold