Mere om

Fiskegenrer

Spinnefiskeri

Fiskevande

Å og bæk

Denne artikel

Som brødre de deler

Publiceret den 19.07.2016 - 16:08

Brødrene Anders og Henrik Jepsen på 17 og 19 år er begge drevne spinnefiskere med mange flotte fisk i fangstjournalen, men forleden aften overgik de dog sig selv ved Vejle Å.

Historien startede omkring kl. 21, da Henrik efter en drabelig fight kunne lande en prægtig blank havørred på 82 cm og 7 kilo. Da han havde sundet sig lidt, ringede han til Anders for at få fisken vejet, men da dennes vægt kun gik op til 6 kilo, fik man i stedet Hans Jørgen Nielsen fra foreningen til at komme og veje fisken – hvorefter Henrik kørte hjem for at få den store fisk fotograferet.


Da brødrene igen mødtes omkring midnat, var der blevet Anders tur til at rende ind i en stor fisk. Under fighten havde han derfor ringet til sin bror om hjælp. Men da det ville vare nogen tid, før Henrik ville kunne nå frem til valpladsen, besluttede Anders at sætte alt på et bræt og sprang resolut ud i åen for selv at lande havørreden, der viste sig at være næsten ligeså stor som Henriks, nemlig 81 cm og 6,8 kilo!

Anders fortæller i øvrigt, at begge fisk blev fanget på en sort to-delt Rapala på 7 centimeter – en wobler, som begge brødre sværger til, da de med denne model har fanget flere havørreder over 70 centimeter, fortæller han til Sportsfiskeren.

Flere nyheder