Søg tilskud til friluftsliv

Har du en ny idé, der forbedrer mulighederne for friluftsliv, kan du søge tilskud fra Friluftsrådets Udlodningsmidler til at realisere den. Friluftsrådet uddeler i år 30 millioner til at realisere små og store projekter, der på forskellig vis giver nye muligheder for friluftsliv eller giver større naturforståelse. 

Tag med til havørredens vugge

Lørdag d. 17. juni arrangerer Tuse Å´s Ørredsammenslutning en tur til et af de små vandløb, hvor havørrederne gyder og yngelen vokser op. Vi ser på hvordan et sandfang virker og på effekterne af gydebanker, skjulesten og vandplanter på smådyrene og ørredbestanden. Vi undersøger smådyrene og ser, hvordan man laver et faunaindeks. Ørredbestanden undersøges med elektrofiskeri og vi laver fiskeindeks og ser på resultaterne af et projekt, som TØS lavede for mange år siden.

85 års jubilæum i Trend

Den jubilerende forening er bl.a. kendt for sig gode fiskevand og en superaktiv juniorafdelingI år er det 85 år siden, at Trend Å Lystfiskeriforening så dagens lys.

Foreningens halvrunde fødselsdag fejres på behørig vis ved en stor jubilæumsfest lørdag den 17. juni for medlemmer med ”påhæng”.

Hornfisk til alle.

Søndag den 28. maj var det tid for Sportsfiskerforeningen for Grenaa og Omegn årlige kysttur efter hornfisk. Mødestedet var brændestablen ved Åle Bugt; men på grund af vinden fra syd flyttede man om forbi Fornæs fyr.

Fladfisk svære at fange

Selv om der var udsat 1200 fladfisk inden konkurrencen, var de svære at fange. Men nogle havde heldet med sig.Selv om arrangørerne på forhånd havde købt cirka 1200 levende fladfisk på Langeland og i dagene op til konkurrencen havde fået dem transporteret til Odense Havn i nogle tankvogne, så kneb det.

En del hornfisk i super vejr

En af deltagerne i Svendborg-foreningens hornfisk-fiskeri.Sjældent har vejrguderne begavet Lystfiskeriets Dag, der i år var den 21. maj, med så godt vejr, noget som hornfiskene holder af.

Lystfiskeriets Dag i Vejen

Janik Østergaard, dagens vinder og storfangerFor 5. år i træk har Vejen og Omegns Sportsfiskerforening i samarbejde med Dansk Sportsfiskerforbund arrangeret årets Lystfiskeriet Dag i foreningens egen lystfiskersø i Drostrup.

Lystfiskeriets Dag i Kolding Slotssø

Også Kolding Sportsfiskerforening afholdt Lystfiskeriets Dag den 21 maj og ligesom sidst, skete det ved Slotssøen midt i Kolding.

Vejen Sportsfiskerforening fik besøg Dansk Folkehjælo og UngeNet

Vejen og Omegns Sportsfiskerforening har haft besøg af Dansk Folkehjælp – UngeNET i foreningens egen Drostrup Fiskesø.

Indvielse af vandløbsprojekt ved Skærum Å tirsdag d. 13 juni

Få sekunder før der åbnes op for vandet til det nye slyngede å forløb til gavn for natur og fisk. Sidste år blev det gamle Studsbjerg dambrug ved Skærm å nedlagt og vandløbet blev restaureret til gavn for fisk, smådyr og planter.

Udgiv indhold