Mere om

Fiskevande

Kyst

Denne artikel

Kobberbassen gav flot efterårsfisk

Publiceret den 31.10.2016 - 09:35

Der skulle en Kobberbasse til at overliste den store havørred.Onsdag den 26. oktober fik Peter Kongshøj mulighed for at tage en fridag fra arbejdet, og da vind og vejr passede, tog han til den sjællandske nordkyst mellem Hundested og Gilleleje.

Formiddagen gik med at trække Pattegrisen hjem, og det gav ikke andet end undermålere, så om eftermiddagen kom der en tungere bombarda og en Kobberbasse på.
 Vinden var gået om i S-SV og var begyndt at tage til, og til sidst måtte Peter gå på land.

- Så efter at have rendt rundt ude i vandet på første revle det meste af dagen, står jeg nu i havstokken og tænker, at den får maksimalt én time mere. Men det går der nu ikke, for efter omkring 45 minutter i lidt umulige forhold kommer den store havørred forbi.

Han er - for det er han stadig – 86 cm lang og vel omkring 7 kg. Den huggede omkring kl. 14.30 og gik tungt rundt og ville ingenting, men efter en halv times tid kom den dog på land, beretter Peter.

- Utrolig flot og skulle selvfølgelig bare videre op til åen. Jeg har fisket i rigtig mange år og fanger ikke mange fisk om året over målet – i hvert fald ikke ifølge fruen - men min pointe er, at så længe du har noget i vandet, så er der muligheder, slutter han.

Den flotte hanfisk fik lov at svømme videre mod åen