Mere om

Arter

Laks

Fiskegenrer

Spinnefiskeri

Fiskevande

Å og bæk

Denne artikel

Kæmpelaks på 141 cm fra Storå

Publiceret den 11.10.2016 - 08:50

Den hidtil længste danske laks nogen sinde blev i mandags fanget i Storå midt i Holstebro by af den 23-årig lystfisker, Simon Kastrup Shimizu, som studerer til bygningskonstruktør på Via University College i Holstebro.

Kæmpelaksen, der var en udfarvet han, blev målt til hele 141 cm., inden den blev genudsat, fordi ”storekvoten” for længst er opfisket i det fiskerige vandløb.

Simon, der havde taget en fridag fra studierne til fordel for fisketur ved åen, udtaler til TV Midtvest:

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at dagen i dag skulle byde på en rekord-laks. Det er alle lystfiskeres drøm, der er gået i opfyldelse.
 
Fisken, der faldt for en spinner, gik holdt sig i dybet de første 8-10 minutter. Simon var derfor ikke i tvivl om, at han havde fat i en stor fisk, så han valgte at ringe efter sin bror, Bjarke og det lykkedes ved fælles hjælp de to brødre at lande kæmpen efter knap en halv times intens fight.
 
- Den var meget dyb og bred over ryggen. En fantastisk fisk, fortæller den overvældede fanger, som de seneste par år har fisket i Storå.
 
- Genudsætningen var næsten den største oplevelse, fortsætter Simon Kastrup Shimizu. Fedt at kunne sige "tak for kampen" og så bare se den slå med halen og forsvinde i åens brune vand.
 
Den hidtil længste laks der er registreret i Danmark, blev fanget af vinhandler D.C. Dinesen fra København. I 1954 fangede han en laks på 1.36 meter i Skjern Å opstrøms Borris. Hvorvidt Simons laks også var tungere end Dinesen bliver allerede debatteret flittigt, da sidstnævnte var en forårslaks i optimal kondition, mens Simons var en efterårslaks, som selvsagt har mistet en del af huldet.
 
Det bliver af gode grunde aldrig opklaret, men det forklejner på ingen måde Simon Kastrups sensationelle fangst, der som minimum er den største laks, der er fanget i over 60 år her i landet.

Danmarks Sportsfiskerforbund kipper med flaget og sender store lykønskninger til storfangeren fra Storå.
 

Flere nyheder