Mere om

Denne artikel

Havørredweekend på Ærø

Publiceret den 07.08.2017 - 09:54

Kom til Ærø den 23.-24. september 2017, når Ærø Sportsfisker Forening afholder den åbne lystfiskerkonkurrence ”Havørredweekend”.

Arrangementet foregår på Ærø og finder som altid sted den sidste weekend i september. Formålet med konkurrencen er at fremme interessen for det rekreative fiskeri med stang og snøre og skaffe midler til udsætning af havørredsmolt og -yngel, samt vedligehold og forbedring af vandløb og gydepladser for havørred i de ærøske vandløb.
 
Ærø kan tilbyde mere end 60 km perfekte kyststrækninger med et supergodt kystfiskeri efter havørred, og der er de senere år indvejet omkring 50 havørreder i løbet af de to konkurrencedage.
Præmiesummen er vokset fra år til år i takt med antallet af deltagere og er i dag på omkring kr. 30.000 kr. Deltagerne kommer fra hele landet, men også fra lande som Tyskland, Holland og England.
 
Praktiske oplysninger

Hvornår: Altid sidste hele weekend i september.
 
Hvor: ÆSF’s lokaler ved Rise Skole v/ St. Rise.
 
Pris: kr. 75,- (Billetprogrammer kan i ugen op til konkurrencen købes i udvalgte butikker på Ærø (se Ærø Ugeavis), eller kan, hvis man er tilrejsende, reserveres ved formanden mod forudbetaling på mobilepay 23393624, skriv "Havørredweekend".
 
Hvordan: I billetprogrammet finder man en indvejningstalon, som afrives i forbindelse med indvejning. Der kan kun indvejes en fisk pr. talon. Ved fangst af større fisk kan denne afløse tidligere indvejet fisk.