Mere om

Fiskegenrer

Fluefiskeri

Lokaliteter

Island

Denne artikel

Gigantisk islandsk ørred til dansker

Publiceret den 24.04.2012 - 14:58

Danske Nils Jørgensen med sin nye rekord-ørred på 8,2 kg.Danske Nils Jørgensen har forelsket sig i Island, en islandsk pige og ikke mindst det fantastiske ørredfiskeri på sagaøen. Han har derfor bosat sig på vulkanøen, hvor han arbejder som fiskeguide ved siden af jobbet som grafiker.

Der er dog også tid til selv at komme af sted på fisketur. Nils har i de senere sæsoner haft fokus på de monsterstore ørreder i Thingvallavatn, og han har netop sat ny personlig rekord med en gigantisk ørred på hele 8,2 kg taget på flue. Her fortæller han om turen forleden:

- Aftentur til den lokale pub - og dog? Nja, vejret er for godt til at være indenfor, så hvorfor ikke prøve ørrederne i Thingvallavatn et par timer i aftenstunden. Allerede ved den første fiskeplads sker der noget. Som jeg sidder der, få meter fra brinken og rigger til, ser jeg ud af øjenkrogen en ørred jage, blot to meter fra land. Fra siddende stilling laver jeg et kast, med kun lidt mere end forfanget ude, og straks rejser der sig en lille bølge sig bag fluen. Fisk på, men den ryger af efter nogle vilde spring...
Få minutter senere viser en flok jagende ørreder sig ti meter ude. Jeg kaster til dem - og skræmmer dem…
Men flokken synes åbenbart om stedet her, for der går ikke længe, før de kommer igen. De er meget aktive i overfladen, og det lykkedes også at få en til at tage en Black Ghost, hvorefter den sædvanlige, og utrolig vilde, ”Thingvalla-fight” følger. Fiskene her er stærkere en nogen laks, jeg har fanget.

Det er en voldsom kamp, men til sidst får jeg den store ørred op. Hvilken fisk! Den viser sig at være betydelig større end hvad jeg regnede med. En ny PR er en realitet: 8,2 kg, kort, højrygget fed fisk. Vi har ikke målebånd, men kun vægt. Efter et par billeder genudsætter jeg den store ørred, der kan svømme ud og spise sig endnu større. Senere på aftenen får jeg to mere humane fisk på ”kun” 2,5 og 3,5 kg.

Nu må målet være en over 10 kg – for de findes derude i det store Thingvallavatn, slutter Nils optimistisk sin fangstberetning.