Havørredsommer på klippeøen

En af årets havørreder fra båd.Bornholm levede nok ikke helt op til sit navn som solskinsøen, selvom rekorden for flest soltimer igen igen tilfaldt Østersøens perle. Men intet er så skidt så det ikke er godt for noget og selvom vandet og luften ikke lige er på sommermodus, så har og er det stadig gode forhold for havørrederne som trives rigtig godt omkring øen.

Bornholmerlaksen gik til Christiansø

 Jens Jensen - 20,8 kilo/116 cmHvert år dyster de lokale trollingfisker på øen om at fange sæsonens største laks. Noget som har haft tradition i Øens Trollingklub i nu mere mange år.

Stilhed før stormen på Bornholm

Eller omvendt når man ser på vejret, for er der er kun få timer til at TMB 2017 går i luften og vinden har her til aften lagt sig sådan at starten skulle gå som planlagt kl. 12 samt 10 minutter senere for de  mindre både.

TMB 2017, godt eller dårligt?

Lige nu i skrivende stund blæser vinden med fuld styrke over Bornholm og med 12-15 m/s er der kun enkelte store både som har taget chancen på læsiden af øen for at få trollinggrejet søsat. Det er dog svære forhold og den seneste tid har generel budt på mange dage med hård vind, sådan at vandet omkring øen er godt rørt rundt hvis man kan sige det sådan og de ellers gode “bobler” med lidt varmer vand er væk.

Stangen kan jeg se, men hvor er din moral?

Det kan godt lyde som hårde ord, men der ligger desværre en masse sandhed i! Lige nu er Bornholm omdrejningspunktet for lystfiskeri og mange nationer er samlet på øen i håb om at fange drømmefisken. Og det er nu ikke nogen hemmlighed at øen byder på noget af det bedste fiskeri i en storslået kulisse med både imponerende klippekyster, sandstrande, bugter og skær som bare byder på fantastiske fiskespot.

Bornholmsk Firmadyst

Bor og arbejder man på solskinsøen så har de fleste også en relation til lystfiskeri, for en bekendt eller kollega er ofte en ligesindet i den her hobby. Det har nu været en tradition i mange år at afholde firmadyst på øen og som altid er det Bornholms Sportfiskerforening samt deres junior afdeling Laxene som står for arrangementet.

Garvede Bornholmer generobrer

Havørreden med deres vinder i årets klubdyst.Denne års klubdyst løb af stablen den 5. marts hvor 32 mand i waders var mødt op for at dyste om trofæet. Starten gik hos gæstgiverne som i år var Fluefiskerne Bornholm, hvor de selv var repræsenteret 12 mand stærke.

TMB udsolgt!!!

Tejn Havn 2016TMB alias Trolling Master Bornholm melder i dag udsolgt og alle de planlagte 350 pladser er dermed besat. Man skal dog ikke fortvivle helt hvis man har sat sig for at prøve lykken og være med i 2017. For som altid oprettes der en venteliste som giver mulighed for at være med i konkurrencen i tilfælde at nogen må melde fra. Så hold dig opdateret på TV2 Bornholms hjemmeside hvis du leger med tanken om at deltage.

Klubdyst på Bornholm

Det som det hele drejer sig om, blankfiskLige nu hvor fiskeriet på øen viser sig fra sin gode side, i hver fald for nogen, så skal øens fiskeklubber til at få grejet klar til årets klubdyst.

Det for både hyggens skyld men så sandelig også for at finde de dygtigste blandt øens klubber.

Bornholmsk tradition med 50 års jubilæum

Deltagerbeviset 2017En begivenhed som næsten enhver bornholmsk kystfisker kender er Ørreddagen som hvert år afholdes Langfredag. Dagen falder i år på den 14. April 2017 og i anledningen af det runde jubilæum er der ekstra fine og flotte præmier på højkant til konkurrencen.

Ørreddagen er for alle og har altid haft det moto som øverste prioritet, mange benytter dagen til at mødes med venner og bekendte og fiske sammen.

Udgiv indhold