Bornholm levere sølvet

Fiskeriet på øen har været lidt op og ned den sidste tid, men et vejrskifte er aldrig helt forkert og kan ret så ofte give pote!

Nu også sæljagt fra land med overraskende resultat

Sælerne fra Kajak ved ChristiansøFor noget tid siden blev det muligt at få skudt nogle sæler ude på havet, for som bekendt var Danmarks østligste øgruppe, Ertholmerne, blevet invaderet af sæler og både kysten rundt om Bornholm samt fiskernes drivkroge, garn samt trollingfiskernes blink blev hyppigt besøgt af selv samme.

Bornholmsk sølv i andet forsøg

Janus Hjort Hansen er en af de lystfisker som gæster øen prøver lykken lige nu. Forholdene var dog ikke lige så lette for ja, vintervejret har jo også indfundet sig på øen.

Så det var nogle kolde timer derude og med to mistede fisk får man nu heller ikke lige varmen ude i det kolde vand, men næste dag skulle det hele vende sig til det bedre og ude i kastet huggede en af de gode som vi plejer at sige og efter en god fight kunne Janus få havørreden sikkert i nettet. 

Forsinket julesølv

Efter julemiddagen, slik og familiehygge indenfor vil man også gerne lige ud og mærke havet igen og ikke mindst lidt nap i den anden ende af stangen. En af dem som lige benyttede sig af muligheden mellen de mange blæsevejr er Søren Berthelsen fra Nexø som lige fik fralistet det lokale spot syd for Nexø, også kaldet Skansen, et par flotte sløvtorpedoer.

Skarven reguleres på Bornholm

En fugl som er en torn i øjet hos en del af Bornholms lystfisker, er skarven som er en fredet fugl. Dens antal har dog været stærkt stigende i perioden siden omkring 2005 og Danmarks Ornitologiske Forening kalder bestanden også for sund over for lokale medier og ser dermed ikke noget problem i reguleringen.

Klippeøens blanke

Risegårds sølvskatte. Selvom der i mange hjem er så småt ved at indfinde sig et pust af hektisk juleforberedning. Så er der nu mange som griber chancen for at komme ud til kysten for at opleve det gode fiskeri som er her lige nu og her.

Første på Bornholm

Daniel med sin blankfisk på 2 kg.Daniel Henriksson Hansen er en af den unge generation lystfisker på Bornholm og når man så bor i et havørredparadis så skal det også prøves af.

Daniel havde i den lokal klub lige bundet et par egne fluer i form af kobberbassen og de skulle straks prøves af sammen med hans fætter Mikkel Jensen.

Status på det bornholmske sølv

Lokalredaktørens sølvskat fra østkystenI skrivende stund er der kun godt en uge til den første advent og kystfiskerne er virkeligt så småt i gang med den nye sæson.

Bornholmske torsk delt i to!

Den nordlige skillelinje for østlige og vestlige Østersø.Ikke at alle torsk omkring solskinsøen nu svømmer rundt delt i flere stykker. Nej, de nye regler som EU har besluttet gør at der i perioden fra 1. februar til 31. marts kun må tages maximalt tre torsk pr. dag af både lyst- og fritidsfisker i området vestlige Østersø.

Ulovlige Havørreder på Bornholm

En ægte bornholmsk blankfisk.Ikke alle havørreder er lovlige lige nu!

Vejret er blevet køligere og vandtemperaturen er på vej ned og ja, havørrederne er også så småt blevet aktive langs øens kyster.

Efterårsferien og det gode vejr, set med lystfisker øjne, har fået folk ud på kysten igen til en ny sæson. Fanges der noget så bliver billede ofte delt på forskellige fangstsider og især sociale medier.

Udgiv indhold