Bornholmsk Firmadyst

Bor og arbejder man på solskinsøen så har de fleste også en relation til lystfiskeri, for en bekendt eller kollega er ofte en ligesindet i den her hobby. Det har nu været en tradition i mange år at afholde firmadyst på øen og som altid er det Bornholms Sportfiskerforening samt deres junior afdeling Laxene som står for arrangementet.

Garvede Bornholmer generobrer

Havørreden med deres vinder i årets klubdyst.Denne års klubdyst løb af stablen den 5. marts hvor 32 mand i waders var mødt op for at dyste om trofæet. Starten gik hos gæstgiverne som i år var Fluefiskerne Bornholm, hvor de selv var repræsenteret 12 mand stærke.

TMB udsolgt!!!

Tejn Havn 2016TMB alias Trolling Master Bornholm melder i dag udsolgt og alle de planlagte 350 pladser er dermed besat. Man skal dog ikke fortvivle helt hvis man har sat sig for at prøve lykken og være med i 2017. For som altid oprettes der en venteliste som giver mulighed for at være med i konkurrencen i tilfælde at nogen må melde fra. Så hold dig opdateret på TV2 Bornholms hjemmeside hvis du leger med tanken om at deltage.

Klubdyst på Bornholm

Det som det hele drejer sig om, blankfiskLige nu hvor fiskeriet på øen viser sig fra sin gode side, i hver fald for nogen, så skal øens fiskeklubber til at få grejet klar til årets klubdyst.

Det for både hyggens skyld men så sandelig også for at finde de dygtigste blandt øens klubber.

Bornholmsk tradition med 50 års jubilæum

Deltagerbeviset 2017En begivenhed som næsten enhver bornholmsk kystfisker kender er Ørreddagen som hvert år afholdes Langfredag. Dagen falder i år på den 14. April 2017 og i anledningen af det runde jubilæum er der ekstra fine og flotte præmier på højkant til konkurrencen.

Ørreddagen er for alle og har altid haft det moto som øverste prioritet, mange benytter dagen til at mødes med venner og bekendte og fiske sammen.

Bornholm levere sølvet

Fiskeriet på øen har været lidt op og ned den sidste tid, men et vejrskifte er aldrig helt forkert og kan ret så ofte give pote!

Nu også sæljagt fra land med overraskende resultat

Sælerne fra Kajak ved ChristiansøFor noget tid siden blev det muligt at få skudt nogle sæler ude på havet, for som bekendt var Danmarks østligste øgruppe, Ertholmerne, blevet invaderet af sæler og både kysten rundt om Bornholm samt fiskernes drivkroge, garn samt trollingfiskernes blink blev hyppigt besøgt af selv samme.

Bornholmsk sølv i andet forsøg

Janus Hjort Hansen er en af de lystfisker som gæster øen prøver lykken lige nu. Forholdene var dog ikke lige så lette for ja, vintervejret har jo også indfundet sig på øen.

Så det var nogle kolde timer derude og med to mistede fisk får man nu heller ikke lige varmen ude i det kolde vand, men næste dag skulle det hele vende sig til det bedre og ude i kastet huggede en af de gode som vi plejer at sige og efter en god fight kunne Janus få havørreden sikkert i nettet. 

Forsinket julesølv

Efter julemiddagen, slik og familiehygge indenfor vil man også gerne lige ud og mærke havet igen og ikke mindst lidt nap i den anden ende af stangen. En af dem som lige benyttede sig af muligheden mellen de mange blæsevejr er Søren Berthelsen fra Nexø som lige fik fralistet det lokale spot syd for Nexø, også kaldet Skansen, et par flotte sløvtorpedoer.

Skarven reguleres på Bornholm

En fugl som er en torn i øjet hos en del af Bornholms lystfisker, er skarven som er en fredet fugl. Dens antal har dog været stærkt stigende i perioden siden omkring 2005 og Danmarks Ornitologiske Forening kalder bestanden også for sund over for lokale medier og ser dermed ikke noget problem i reguleringen.

Udgiv indhold