Festlig indvielse af genslynget Hover Å

Forleden indviede Ringkøbing-Skjern Kommune officielt det omfattende naturgenopretnings-projekt af den nedre del af Hover Å, der for nylig blev omtalt her på sitet.

Udvalgsformand for ”Land og vand”, Ole Kamp (V), var så begejstret for det flotte arbejde, at han spontant afsang Bruce Springsteen-klassikeren "The River"!

Nye gydepladser vækker stor opmærksomhed

I sidste uge lagde vi grus ud i det nedre del af Skravad Bæk ved Bjerregrav friskole med god hjælp fra elever fra friskolen – bækken er i øvrigt et fint tilløb til Skals Å, fortæller formand for Viborg Sportsfiskerforening, Jørgen Buch.
 
I dag fik vi så en lille video om projektet gjort færdig og lagt på facebook.

Forfangsspidsen holdt

Efter mangStorplettet skønhed fra Danmarks smukkeste fjorde nulture til mange forskellige steder, tog jeg søndag aften til Mariager Fjord, fortæller Ole Tias fra Rødkjærsbro. Den smukke fjord plejer altid at give mig oprejsning og det gjorde den også denne gang:

Efter regn og blæst bider havørreden bedst

Havørredopgangen har ladet vente på sig i år, formodentlig på grund af det kølige forår, der har medført lave temperaturer i hav- og fjord.

De store mængder regn, der væltede ned for en uges tid tiden og gav høj vandstand i åerne kombineret med en solid kuling fra vest, har dog omsider sat lidt fut i opgangen.
 
Ved Varde Å er der landet en snes fine havørreder i løbet af juni. Den største er fanget på flue af Henrik Klockmann og vejede 6,7 kilo med en længde på 82 cm.

85 års jubilæum i Trend

Den jubilerende forening er bl.a. kendt for sig gode fiskevand og en superaktiv juniorafdelingI år er det 85 år siden, at Trend Å Lystfiskeriforening så dagens lys.

Foreningens halvrunde fødselsdag fejres på behørig vis ved en stor jubilæumsfest lørdag den 17. juni for medlemmer med ”påhæng”.

Genopretningsprojekt indvies ved Hover Å

Et af de hidtil største naturgenopretningsprojekter i Ringkøbing-Skjern Kommunes historie om genopretning af vandløb er netop afsluttet i foråret 2017, fortæller Per Søby Jensen, der er kommunens tovholder på projektet. I et givtigt samarbejde mellem Ringkøbing-Skjern Kommune, berørte lodsejere i området og Voldbjerg Mølle Fiskeri er Hover Å blevet lagt ud i ådalen, hvor
åen nu i dag er blevet slynget omkring Gammel Mølle Å. Med det nye genslyngningsprojekt er vandløbet blevet forlænget med et par hundrede meter.
 

Mesterinstruktør fylder rundt

En af Danmarks mest erfarne instruktører og skrappeste fiskere, Per Jørgensen, Århus, har netop rundet de 60 år.
 
Han voksede op i Odense og blev tidligt medlem af Dalum Lystfiskerforening, hvor casting-sporten i sin tid dyrkedes intenst og Per opnåede da også at blive dansk juniormester i flere discipliner.

To superfisk fra Holme Å

Hermed en beretning fra min årlige søster/fætter fisketur til Holme Å med overnatning på Hovborg Kro i forbindelse med Kristi Himmelfartsferien, fortæller Erik Walter Nielsen fra Charlottenlund.

Jeg har fisket i Holme Å med min nu afdøde far siden jeg var 12-13 år (jeg er nu snart 64 år). De sidste mange år har jeg haft en tradition at fiske med min søster i Kristi Himmelfarts dagene, og de seneste år er min fætter fra Horsens stødt til.

Endnu er kæmpe fra Skjern Å

I sidste uge rapporterede sportsfiskeren.dk om Jens Gregersens kæmpelaks på 119 cm fra Skjern Å. Nu er er Jens’ drømmelaks overgået af en endnu længere eksemplar på 122 cm.

Kæmpen blev fanget på en Mepps Condom spinner og blev landet (og selvfølgelig genudsat) på Borrisstykket af fynboen, Jesper Ottosen, der ofte fisker i Skjern Å sammen med sin søn.
 

Årets længste laks fra Skjern Å

Midt i maj måned genudsatte ingeniør Jens Gregersen fra Løvenholm i Norddjurs Kommune en kæmpelaks på 119 cm.i Skjern Å.

Jens svinger hvert år den lange fluekæp en uges tid ved det herlige, hurtigtstrømmende vandløb sammen med et par gode venner og den store, blanke laks stod foran en stor alknude nedstrøms Sdr. Felding, da den faldt for hans vimsende banan-flue.

Udgiv indhold