Grønlænder sprang selv på land

Grønlændere elsker SpejlægSidst i februar kom der endelig spandevis af regn efter en tør og mild vinter og i kombination med en solid vestenkuling trak der mange grønlændere op i Trend Å.

Fremgang for tørfluerne ved Aalestrup Open

Alle vindere med navneÅrets udgave af fluebindingskonkurrencen Aalestrup Open blev igen et tilløbsstykke og der blev i alt indleveret 46 velbundne fluer fordelt på de seks klasser, som det fremgår af resultatlisten, hvilket er én flue mere end i 2016. Tør- og vådfluer var bedst repræsenteret, mens Amalie Nielsen, der forleden blev juniordanmarksmester på FFFDs fluemesse i Kolding, stillede op solo i juniorklassen.
 

Lakseeventyret fortsætter i Gudenå

DÅrets hidtil største vejede 12,7 kilo og var 108 cm lang fanget på spinner af Jakob Klitgaard Nielsen på zone 5.et tidlige forårsfiskeri i nedre Gudenå er det bedste i flere år og vækker genklang blandt danske og udenlandske laksefiskere.

Blanklaks fra Bjerringbro

Blondie tog årets første blanklaks på Bjerringbro-strækketNæppe havde min gode kollega, Laurits Flowbinner, beskrevet fangsten af Jens Sørensens gudesmukke, nystegne laks på godt 11 kilo fra Langå-foreningens vand, før der nu også meldes om blanklaks fra Bjerringbro og Omegns strækning af Gudenå.

Fine film fra Skjern og Karup Å

I efteråret 2016 fik de to gutter, Nikolaj Korsholm og Peter Andreas Christensen, en opgave om at producere to film fra henholdvist Karup og Skjern Å.

De to film skal vise den fantastiske natur, vi har lige ude foran vores dør, samt det fantastiske fiskeri vi har fået opbygget i Danmark takket være ildsjæle, der brænder for lystfiskeriet og fiskene  i vore vandløb, fortæller Nikolaj Korsholm, der i øvrigt også er en erfaren instruktør i Danmarks Sportsfiskerforbund.Skjern Å Sammenslutningens kræver strammere skarvpolitik

At skarven æder overraskende store fisk dokumenterer dette foto –ørreden vejede næsten et kilo.Skjern Å Sammenslutningen (SÅS) skriver på sin hjemmeside, at man efterhånden er så frustreret over skarvsituationen i Skjern Å-systemet og i Ringkøbing Fjord, at de har valgt at fremlægge en skarvpolitik, som forhåbentligt kan være med til løse problemet.

Generalforsamling i HOF

Storå blev i 2016 Danmarks mest produktive laksevandHolstebro og Omegns Fiskeriforening, i daglig tale kendt som HOF, der er den ubestridte storebror blandt Storås foreninger og konsortier, afholdt generalforsamling i slutningen af februar.

Godtfolk og sæler til  premiere ved Karup Å

Der var ikke meget forår i luften og vinden var strid og kold, da den nye sæson blev startet ved Karup Å. Til gengæld var der en solid vandføring efter de foregående dages regn, så forventningerne var ganske høje blandt de mange fremmødte lystfiskere.
 

Aalestrup Open flyttet til 18. marts

Siden starten for mere end 20 år siden i Fårup forsamlingshus har fluebindingskonkurrencen Aalestrup Open været afholdt den første lørdag i marts. Det er imidlertid ikke tilfældet i år, hvilket har skabt lidt forvirring, men forklaringen er den, at Federation og Flyfishermen-Denmark har flyttet den store Fluefestival i Kolding frem til den 4-5. marts og dermed ville overlappe arrangementet i Aalestrup.
 

LF26 premiere ved Karup Å

Lystfiskerforeningen af 1926 tager hul på den nye fiskesæson ved Karup Å den 1. marts med base i fiskestuen på Høgild Møllegård, Åhusevej 31 ved Karup. Premieren fejres her kl. 13 på bedste vis i hyggeligt samvær med fiskekammeraterne, hvor der serveres gule ærter, en øl eller vand og en lille en til halsen. Du skal dog være tilmeldt for at deltage i spisningen.

Udgiv indhold