Åbent infoaften om signalkrebs hos Sønderjysk Sportsfiskerforening

Tirsdag den 28. februar klokken 19 afholder Sønderjysk Sportsfiskerforening en informationsaften om signalkrebs i kluhuset på Råstedvej 10 i Gram (mellem Ribe og Haderslev).

Alle interesserede er velkomne til at komme, fortæller formanden Preben Nielsen.

Alsiske Kystfiskeres Forårskonkurrence 3.-5.marts

Foreningen Alsiske Kystfiskere indbyder alle til deres Forårskonkurrence, men da der kun sælges et begrænset antal deltagerkort i de lokale grejbutikker, skal man nok ikke vente alt for længe, hvis man vil have chance for at vinde 1. præmien på 4000,- for største havørred, 1000,- for største regnbueørred og 800,- for største torsk. Prisen for et deltagerkort er 100,- for seniorer og 50,- for juniorfiskere.

Igen forurening i Dalby Møllebæk

Det lille fine vandløb, Dalby Møllebæk, der løber ud på sydsiden inderst i Kolding Fjord, har flere gange været forurenet og forleden skete det så igen.

Dagbladet Jydske Vestkysten kan således fortælle, hvordan Trekantsområdets Brandvæsen måtte rykke til et opsamlingsbassin i Kolding Syd, hvorfra vand forurenet med olie løb ud i Dalby Møllebæk.

Man skal aldrig give op!

For få dage siden  skrev jeg her på siden om fiskekonkurrencen NASS-Cup, der blev afholdt lørdag den 21. januar med hele 54 deltagere og kun en enkelte havørred på land.

Men før nogen helt afskriver kystfiskeriet omkring Als, kom så en glad fangstmelding dumpende fra Vagn Laursen, som få dage efter konkurrencen havde prøvet lykken et sted på verstsiden af Als.
 

Koldt vand holdt fiskene fra NASS-cup

Lørdag den 21. januar afholdt de fire sportsfiskerforeninger på Als igen deres fælles kystkonkurrence for medlemmerne, den såkaldte NASS-Premiere-Cup.

Vejret var fint med spredt ud på eftermiddagen, men desværre lå vandtemperaturen helt nede på blot 1-2 grader,  fortæller Peter Jakobsen fra Sportsfiskerforeningen Als.

Sæsonåbning ved Hoptrup Å og Slivsø

 

  Sønderjysk Sportsfiskerforening indførte for nogle år den regel, at premieren i Hoptrup Å skal lægges en søndag, hvor fleste mulige af medlemmerne har mulighed for at deltage. En god og sympatisk regel, som andre foreninger måske også kunne tage op?

Kolding Å sæsonstart i bragende flot vintervejr

Kulden var præcist så bidende som forudsagt af DMI ved sæsonstarten i Kolding Å, hvor medlemmerne kunne fiske på strækningen fra motorvejen og ned til Vestre Ringvej. Alligevel så og mødte jeg en halv snes forventningsfulde fiskere i løbet af dagen – og midt på dagen fik solen endda så megen magt, at man kunne gemme hat og handsker i rygsækken – ligesom fiskene så vågnede op til dåd.

Fin film om seniorernes fluebinderkursus i Vejle Sportsfiskerforening

På Vejle Sportsfiskerforenings hjemmeside fortæller og henviser Thorkild Bech om den cirka 1 time lange film, som han har optaget om seniorernes fluebinderkursus. 

Som han selv blandt skriver, så er der kommet en sjov og lærerig film ud af det, som oser af hyggelig atmosfære og skildrer det store engagement krydret med det humør, der bliver lagt for dagen af foreningens 60+ seniorer, når de mødes onsdag formiddage i vinterhalvåret.

20 års fiskejubilæum på Ærø

Ina og Wolf Michael Hempler fra Nordtyskland har igen – denne gang for 20. gang – tilbragt en vinteruge med kystfiskeri på Ærø, hvor de oplevede et ”meget afvekslende vejrforhold!”, som de underdrevet karakteriserede opholdet.

Udover nogle farvede ørreder gav det dog også flere blanke grønlændere på den smukke ø midt i Lillebælt, skriver Ina og Wolf, der vedhæftede flere fine fangstfotos i deres mail til Sportsfiskeren.

Premiere ved Kolding Å kan blive en kold omgang

Mandag den 16. januar åbner Kolding Sportsfiskerforening fiskeriet for medlemmer i Kolding Å på strækningen fra Motorvejsbroen og ned til Vestre Ringvej. Fiskeriet er gennem årene faldet meget forskelligt ud; nogle år har engdalen været helt oversvømmet, og andre gange har vejret været så koldt og barsk, at kun få har vovet sig ud.

Udgiv indhold