Stor åben fiskekonkurrence hos Sydvestjydsk Sportsfiskerforening

Kongeåen nedenfor Nielsby DambrugI weekenden 25. til 27. august afholder Sydsvestjydsk Sportsfiskerforening igen sin store fiskekonkurrence, der igen i år bliver afholdt ved Kongeåen. Som sidste år afholdes konkurrencen igen i Jested et langt spinnekast fra Kongeåen. Der er som altid gratis camping i forbundelse med konkurrencen.

Dejlig havørred fanget efter kort tid som fluefiskeri

Gerda Federsen med 5 punds havørredFormanden for Ribe Sportsfiskerforening, Asger Brodde, har sendt os dette dejlige foto af Gerda Feddersen og hendes fine havørred på 2,5 kilo og 58 centimeter fanget i første fluekast fredag aften i Gels Å.

Brede Å Sportsfiskerforenings 3 dages lakse- og havørredkonkurrence

Hvis man har fulgt lidt med i Sportsfiskerens webnyheder eller Brede Å Lystfiskerforenings egen hjemmeside denne sæson, vil det ikke være undgået læserens opmærksomhed, at Brede Å er blevet et fiskevand, som er værd at regne med. Laksebestanden er nemlig i stærk fremgang, og havørredfiskeriet har været forrygende denne sommer i Brede Å nede i det sydvestlige Sønderjylland.

Så nåede russerlaksene også ned til Vidå

Forleden blev så den første pukkellaks fanget i Vidå Vandsystem, nærmere betegnet i Grønså. Hanfisken i fremskreden gydedraget og med en imponerende pukkel var 53 cm lang og vejede 1,3 kilo. Den eksotiske laksefisk blev fanget af Christian Adam på spinner. Det fortæller formanden for Sportsfiskerforeningen Vidå, Jens Chr.

Også fuld gang i den på kysten

I løbet af juli er der som bekendt blevet fanget mange og store havørreder i de syd- og sønderjyske vandløb. Derimod har der længe ikke været nyt ude fra kysterne, men det skyldes måske, at kystfiskerne har valgt at holde sommerferie eller …… at de går meget stille med dørene.

Nu også pukkelaks i Gels Å

Så kan også Flemming Holm fra Haderslev krydse en ny art af i sin fangstjournal, idet han i Gels Å har overlisten en 50 cm lang og 1,2 kilo tung pukkellaks, som allerede havde viklet en pæn stor pukkel og antaget begyndende gydedragt.

Havørrederne vælter op i åerne

Mens opgangen i Kolding Å sidste år ved denne tid næsten i to måneder gik på grund af tørken, så har tingene denne sæson i høj grad vendt sig til det bedre. Fangstmeldingerne nærmest vælter ind fra alle kanter i det syd- og sønderjyske område. Den allerseneste har vi modtaget fra Carsten Carstensen: 

Tredje PR havørred i rap fra Vejle Å

Sebastian Jepsen i Børkop har været medlem i Vejle Sportsfiskerforening omkring 5 år. Om aftenen den 6. juli fiskede han derfor igen i smukke Vejle Å på strækningen ved Knabberup. For enden af forfanget sad rørfluen Kosten, med hvilken han sidste år fangede to personlige rekordfisk i rap. Den første havørred var 83 cm og vejede 5,9 kilo. Den anden 79 cm og 6,1 kilo.

Velvoksne havørreder fra Ribe Å

81 cm lang havørred på lille rørflueFra Martin Schack har vi modtaget denne spændende beretning om en aftentur til Ribe Å med fluestangen: ”Der har været langt mellem snapsene i år, hvad angår mit havørredfiskeri. I maj kom mange trækkende fisk, som havde turbo på. Jeg så således hele 10 stykker på en enkelt tur, som bare marcherede lige forbi mig. Sjov oplevelse!

Russisk pukkellaks fra i Sneum Å

Ikke blot russiske atomubåde og slagkrydsere er denne uge trukket igennem danske farvande. Således fik Jakob Rubin fra Andrup ved Esbjerg denne uge en stor overraskelse i Sneum Å, hvor han i stedet for en havørred fangede en vaskeægte russisk pukkellaks, som der herhjemme kun er blevet registreret tre eksemplarer af i 42 år.

Udgiv indhold