Alger og ulækkert vand langs de fynske kyster

Uklart og ulækkert vand ødelægger netop nu fiskeriet på nogle af de klassiske havørredlokaliteter. Hvad skyldes det, og får det konsekvenser for forårets havørredfiskeri?

Af Kaare Manniche Ebert, Danmarks Sportsfiskerforbund

Vi inviterer dig med på kysten

Vil du have flere havørreder på krogen? Nu inviterer Danmarks Sportsfiskerforbund sammen med de dygtige Instruktører dig med på kysten, for at gøre dig til en vaskeægte havørredspecialist. Tjek forårets mange tilbud ud her.

Ørredskolen 2017 (21.-23. april, Tåsinge)

Instruktør: Martin Bruun Kristensen, Simon Lundorff, Dennis Luthje og Thomas Kjelgaard.

Friluftsrådet støtter aktive ældre i naturen

Er din forening medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund? Og er I en eller flere aktive ældre i foreningen? Ja, så har I nu muligheden for at søge støtte fra Velux Fonden og Friluftsrådets program 'Aktiv af natur'.

Overblik: Laksekvoter 2017

Laksen er fredet i Danmark, men det er tilladt at hjemtage et mindre antal, som hvert år fastsættes på baggrund af en vurdering af bestandene. DTU Aqua har nu fastlagt laksekvoterne for fiskesæsonen 2017. Her følger et overblik fra DTU Aqua.

Gelsåsammenslutningen åben for nye foreninger

For første gang siden 2006 er det nu muligt for andre foreninger, der er medlem af forbundet, at søge om optagelse i Gelsåsammenslutningen. De 12 foreninger bag sammenslutningen repræsenterer i dag ca 2.300 medlemmer, og der vil som udgangspunkt være plads til mellem 500 og 1000 nye medlemmer. Ansøgninger behandles efter først-til-mølle princippet.

Ny forpagtningsaftale

Finpuds flueformen med Forbundet

Forbundsinstruktør Bo Teut afholder kastekursus i enhånds-fluekast den 19. marts 2017. Kurset finder sted i Varde, og er for dig der godt lige vil have tunet dit fluekast.

Du skal medbringe eget fluegrej i form af stang, hjul og line samt mad og drikke til en dagsinstruktion. Afhængigt af vind og vejr vil den erfarne vestjyske fluekaster træne de gængse kasteteknikker på Arnbjergparkens græstæppe.

Prisen er 200,- for medlemmer og 600,- for ikke medlemmer.

Danmarks Sportsfiskerforbund og DN advarer mod nye havbrug

Nye storforurenende havbrug i Kattegat kan få fatale konsekvenser for vores havmiljø og vores vilde fiskebestande. Danmarks Sportsfiskerforbund og Danmarks Naturfredningsforening har i dag foretræde for Miljø- og Fødevareudvalget for endnu engang at advare politikerne.

Af Andreas Findling-Rottem, DSF // Kasper Pihl Møller, DN

Dansk Akvakultur deler DSF’s frygt for lakselus

Dansk Akvakultur, interesseorganisation for de danske hav- og dambrugere, fraråder helt havbrug i Kattegat, da de deler Danmarks Sportsfiskerforbunds frygt for lakselusproblemer.

Ny vandløbs-app søger crowdfunding

Ny app vil vise "før" og "efter" fotos af danske vandløb. App'en hedder Vore Vandløb og søger netop nu opbakning via crowdfunding-platformen Kickstarter.

App'ens udvikler skriver om projektet:

Jeg er lystfisker og elsker at luske rundt ved de danske åer. Dermed har jeg en naturlig interesse i at følge med i hvordan åerne udvikler sig.

Lakselus – en reel trussel for de danske havørredbestande

 Anders LambergMed regeringens vækstplan for akvakultur er der lagt op til en markant øget produktion af burfisk i danske farvande. Det kan medføre en eksplosiv vækst i antallet af parasitten lakselus, der i givet fald vil få dramatiske konsekvenser for vores vilde havørreder og laks. Denne problematik er blevet fuldstændig forbigået af regeringen.

Udgiv indhold