Sportsfiskeren #5, 2017

Sportsfiskeren #5 lander snart i din postkasse eller hos din lokale bladpusher. Årets femte udgivelse tager dig bl.a. med på jagt efter bæk- og marmorørreder i de italienske alper. Du kan få de hotteste tips til sensommerens speed-spin efter fuldfede havørreder.

Gratis guidede ture for medlemmer

Som noget nyt tilbyder Danmarks Sportsfiskerforbunds instruktører gratis guidede medlemsture rundt om i Danmark. Det første arrangement foregår som en guidet kysttur på Vestsjælland med de erfarne instruktører Peter Stoltze og Lars Broberg. Turens målgruppe er denne gang fluefiskere og bombardafiskere.
 
Som deltager får du gode råd om affiskning af de valgte pladser, valg af grej og fluer.

Kursus: Inspirationstur til Himmerlands kernesunde vandløb

Fiskeplejen inviterer på inspirationstur til de restaurerede vandløb i Himmerland, der er kendt for sine stærke ørredbestande. Kurset bliver afholdt den 7.- 8. oktober 2017. DTU Aqua og dygtige vandplejefolk viser rundt og fortæller om de gode projekter, så de kan bruges som inspiration andre steder. Fiskeplejemidlerne finansierer arrangementet, og det er derfor gratis for kursisterne.


Større ørredbestande uden udsætninger i Himmerland  

Konkurrence: Hvad gør et medlemskab mere attraktivt?

I Danmarks Sportsfiskerforbund ønsker vi at have glade og tilfredse medlemmer. Derfor har vi brug for din hjælp til at blive klogere på, hvad der skal til for at gøre det mere attraktivt at være medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund.

Hjælp med at overvåge lakselus

Regeringen har givet tilladelse til, at nye havbrug kan få base i Kattegat, hvis myndighederne godkender ejernes ansøgninger. I den forbindelse vil forskningscentret DTU Aqua holde øje med, om der sker en stigning i antallet af parasitten lakselus, der truer de vilde fiskebestande.

Havørredweekend på Ærø

Kom til Ærø den 23.-24. september 2017, når Ærø Sportsfisker Forening afholder den åbne lystfiskerkonkurrence ”Havørredweekend”.

Pukkellaksen søger ind i danske vandløb

Pukkellaksen var tidligere et særsyn i danske vandløb, men denne sommer er der foregået en helt usædvanlig indvandring af pukkellaks. I juli måned er der fanget pukkellaks i flere vestjyske vandløb, herunder Storå, Varde Å, Sneum Å, Kongeå og Ribe Å.

Fangstbegrænsning presser turbåde

Det berømte turbådsfiskeri i Øresund er hårdt presset. Faktisk så hårdt, at der en begrundet frygt for, at en del af flåden snart må dreje nøglen om og lukke. Danmarks Sportsfiskerforbund har derfor sendt et brev til Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, hvor vi gør ministeren opmærksom på problemet. 

Surfcasting DM 2017

I år afholdes det officielle danske mesterskab i surfcasting af Danmarks Sportsfiskerforbunds Surfcastingsektion, i samarbejde med Dansk Surfcastingklub, den 22. til 24. september på Sejerø. Det er et åbent arrangement, så alle kan deltage.

Fjeldørred XXL

Den 14-årige storfanger Miilu G. Schmidt fra Grønland har tidligere fanget store og flotte fjeldørreder. Allerede som 9-årig poserede han i Sportsfiskeren med to flotte eksemplarer på 65 og 66 cm. Men nu har han overgået sig selv.

Udgiv indhold