Lystfiskere skrevet i mandtal

Det fynske kystfiskeri-forskningsprojekt langs kysten er slut.

Det er derfor først nu, at det egentlige store arbejde går i gang, oplyser Havørred Fyn: Siden marts har forskere fra DTU Aqua samlet viden ind om lystfiskeri langs de fynske kyster. Både til lands, vands og fra luften - helt bogstaveligt. Piloter og interviewere har knoklet løs, og nu skal alle indsamlede data bearbejdes.

Bjarnes første Gudenå-laks

Laksen på 6,520 kg er Bjarne Nielsens første fra Gudenåen.Det er ikke kun de danske vestkyst-åer, der har givet godt med laks i år. Også Gudenåen med udløb i Randers Fjord er godt med.

Og det har Bjarne Nielsen fra Svendborg benyttet sig af. Han har været på flere ture til åen. Bjarne Nielsen fortæller:

Kun to torsk over 10 kg

Florian Koschei fangede den 25. maj en torsk på 10,75 kg - forårets/forsommerens hidtil største indvejet hos Angelcentrum i Spodsbjerg.De udenlandske fisketurister - mest fra Tyskland og Holland - har ikke manglet i Spodsbjerg Turistbådehavn de seneste måneder. Men det har de store torsk.

Fladfisk svære at fange

Selv om der var udsat 1200 fladfisk inden konkurrencen, var de svære at fange. Men nogle havde heldet med sig.Selv om arrangørerne på forhånd havde købt cirka 1200 levende fladfisk på Langeland og i dagene op til konkurrencen havde fået dem transporteret til Odense Havn i nogle tankvogne, så kneb det.

En del hornfisk i super vejr

En af deltagerne i Svendborg-foreningens hornfisk-fiskeri.Sjældent har vejrguderne begavet Lystfiskeriets Dag, der i år var den 21. maj, med så godt vejr, noget som hornfiskene holder af.

Fiskeri efter havets balletdansere

En af deltagerne ved sidste års Lystfiskeriets Dag ved Skårupøre Sund, William, med en virkelig flot hornfisk, havets balletdanser, som den kaldes.Alle og enhver er velkomne til at komme og lære, hvordan man fanger en hornfisk, også kaldet havets balletdanser, når

33 ørreder på Langeland

Rene Nielsen vandt Langelandske Ørreddage med en havørred på 1,940 kg.Det blev ikke til rekorder ved Langelandske Ørreddage 29.-30. april. Samlet blev der indvejet 33 ørreder (2 undermålere blev afvist), og det er nogenlunde på niveau med de tidligere års konkurrencer. Men de store fisk manglede – i øvrigt ligesom ved de tidligere fynske konkurrencer i foråret.

Ørreddage med foredrag

Mogens Winther har flere gange været på den amerikanske østkyst for at fiske efter Striped Bass, Bluefish og False Albacore.Tidligere begyndte Langelandske Ørreddage altid med et foredrag aftenen inden. Den tradition bliver genoplivet på fredag.

Skarver skræmt væk

Mandag den 10. april. Skarver i luften ved udmundingen af Syltemae Å.Måger og skarver er sultne fugle, som gerne kaster sig over små ørreder. Og meget gerne over udsætningsørreder, der stadig er lidt omtumlede lige efter de er kommet ud i friheden.

Kun 15 havørreder i Faaborg

Finn Carlsen fra Rudkøbing vandt påskekonkurrencen i Faaborg med havørred på lige knap 2 kg.Ligesom ved Go Fishings "Seatrout Open" for en uges tid siden blev fangsterne ved Faaborg Sportsfiskerklubs påskekonkurrence færre end de senere års.

Udgiv indhold