Kystlaks på mindst 7 kg

Meget flottere og blankere findes de ikke. Søren Rasmussen med havørreden på 92 cm fra Thurødæmningen.Søren Rasmussen fra Svendborg var i tirsdags taget en tur til Thurødæmningen for at fiske.

- Jeg ankom lige da det begyndte at lysne. Jeg havde vel taget 18-20 kast med min 18 grams blå Fynbo-wobler, da hugget kom, fortæller Søren Rasmussen, og fortsætter:

Årets anden tur gav fangst

- En frisk og fin tur - med fangst af havørred på 57 cm, fortæller Preben Have.Fangst-chancerne er jo lidt ujævne i det tidlige forår. For Preben Have, Simmerbølle på Langeland, var der fisk på land ved årets tur nr. 2 i februar.

OSK blev 75 år

Mange kiggede forbi ved Odense Sportsfiskerklubs (OSK) 75 års fødselsdag.Fynsk brunsviger med saltfisk ovenpå. Mere rigtigt kan det ikke være, når Fyns største sportsfiskerforening, Odense Sportsfiskerklub (OSK) fejrer 75 års fødselsdag.

Lørdag går det løs i Odense

Sidste år vandt Frederik Augustesen premiere-konkurrencen i Odense med denne flotte overspringer på 5,650 kg og 74 cm.

Lørdag morgen går det igen løs i Odense Inderfjord og Odense Å. Begge områder har været lukket for alt fiskeri efter ørreder hele vinteren – medens man i åen har kunnet fiske efter for eksempel gedder.

OSK med egen bålhytte

Odense Sportsfisker Klub har fået en fin bålhytte ved klubhuset - for egne penge og med støtte fra Friluftsrådet samt Fiskeskolen Fyn.- Nogle gange er man bare mere end heldig, går de og siger til hinanden i Odense Sportsfisker Klub (OSK).

Samme størrelse, samme sted - for 65 år siden

Harry Andersen som 12-13 årig med gedden på godt 10 kg, fanget i en mose ved Vissenbjerg.Som 12-13 årig fangede Harry Andersen en stor gedde i en mose ved Vissenbjerg, en gedde på godt 10 kg. Og lidt før jul gentog Harry Andersen, der i dag er 78 år,  præstationen: En gedde på 10,4 kg, 111 cm lang.

Fuldstændig samme sted, i samme mose.

Hæder til Frode Thorhauge

Søren Knabe overrakte prisen – en god stor skjulesten – til Frode Thorhauge.Efter 10 års indsats som fynsk miljøkoordinator for Danmarks Sportsfiskerforbund blev Frode Thorhauge forleden hædret. Det skete på Vandpleje Fyns repræsentantskabsmøde sidst i januar - og med prisen ”Årets Vandpleje Fynbo”. Prisen er selvfølgelig en sten, i rigtig skjulestenstørrelse!

Fynsk ”Seatrout battle” fortsætter

”Sea Trout Battle om Fyn” går ind i sin anden sæson.

Filmmanden Niels Vestergaard har tidligere lanceret film med Claus Eriksen og Thomas Hansen, der kæmper om at fange de fleste og de største havørreder.

Nu kommer filmene fra anden sæson, hvor ”kampen” går over fire dage. Filmen om 1. dag udkommer 1. februar, og om 2. dag den 15. februar. De næste to følger i marts.

Klar til påskekonkurrence

Sidste års påskekonkurrence blev vundet af Rasmus Folke Olsen med en havørred på 4,9 kg - renset.Påskekonkurrencen, en af Fyns mest traditionsrige fiskekonkurrencer, nærmer sig, og arrangøren, Faaborg Sportsfiskerklub, er ved at have det meste klar.

Kom og bind en flue

Alle og enhver kan - ganske gratis - deltage i Svendborg Sportsfiskerforenings Fluebinder Workshop.

Mandage og tirsdage i januar, februar og marts vil foreningens klubhus være åbent for alle, der kunne tænke sig at binde fluer.

Udgiv indhold