Fiskeri efter havets balletdansere

En af deltagerne ved sidste års Lystfiskeriets Dag ved Skårupøre Sund, William, med en virkelig flot hornfisk, havets balletdanser, som den kaldes.Alle og enhver er velkomne til at komme og lære, hvordan man fanger en hornfisk, også kaldet havets balletdanser, når

33 ørreder på Langeland

Rene Nielsen vandt Langelandske Ørreddage med en havørred på 1,940 kg.Det blev ikke til rekorder ved Langelandske Ørreddage 29.-30. april. Samlet blev der indvejet 33 ørreder (2 undermålere blev afvist), og det er nogenlunde på niveau med de tidligere års konkurrencer. Men de store fisk manglede – i øvrigt ligesom ved de tidligere fynske konkurrencer i foråret.

Ørreddage med foredrag

Mogens Winther har flere gange været på den amerikanske østkyst for at fiske efter Striped Bass, Bluefish og False Albacore.Tidligere begyndte Langelandske Ørreddage altid med et foredrag aftenen inden. Den tradition bliver genoplivet på fredag.

Skarver skræmt væk

Mandag den 10. april. Skarver i luften ved udmundingen af Syltemae Å.Måger og skarver er sultne fugle, som gerne kaster sig over små ørreder. Og meget gerne over udsætningsørreder, der stadig er lidt omtumlede lige efter de er kommet ud i friheden.

Kun 15 havørreder i Faaborg

Finn Carlsen fra Rudkøbing vandt påskekonkurrencen i Faaborg med havørred på lige knap 2 kg.Ligesom ved Go Fishings "Seatrout Open" for en uges tid siden blev fangsterne ved Faaborg Sportsfiskerklubs påskekonkurrence færre end de senere års.

Største ”seatrout” på godt 3 kg

Kasper Laursen vandt forårs-udgaven af Seatrout Open med havørred på lige godt 3 kg.Det har ikke været verdens bedste fiskeri på de fynske kyster dette forår. Blandt andet har der været problemer med kiselalger, der har farvet vandet brunt.

Tysk fisketurist gjorde det igen

Igen i år var heldet med Andreas Jendrichowski på Nordlangeland. Denne gang med en havørred på 4,1 kg og 73 cm.Med en stor havørred fra Nordlangeland snuppede den tyske fisketurist Andreas Jendrichowski sidste år en af præmierne i Fyns Amts Avis' fiskekonkurrence. Det gør han nok igen i år.

Tre konkurrencer på stribe

Peter Ahlboe vandt sidste års Langelandske Ørreddage med en fin blank regnbueørred.Der er trængsel på det fynske kystkonkurrencemarked i de kommende uger.

Først Go Fishings "Seatrout Open" fra 7.-9. april. Denne konkurrence er langt den dyreste at deltage i (450 kroner for voksne og det halve for juniorer under 16 år). Til gengæld er det også konkurrencen med den største førstepræmie.

Sure gamle mænd i bedre humør

En havørred i februar på 3 kg og én i marts på godt 4 kg fik Bjarne Nielsens humør op.Bjarne Nielsen fra Svendborg har fisket en del vinteren igennem, uden de store resultater.

Turene har jeg brugt på at finde nye fiskepladser, da dem jeg plejer at frekventere, har svigtet.

Der har dog været to lyspunkter i en kold og grå tid, fortæller Bjarne Nielsen og fortsætter:

Kystlaks på mindst 7 kg

Meget flottere og blankere findes de ikke. Søren Rasmussen med havørreden på 92 cm fra Thurødæmningen.Søren Rasmussen fra Svendborg var i tirsdags taget en tur til Thurødæmningen for at fiske.

- Jeg ankom lige da det begyndte at lysne. Jeg havde vel taget 18-20 kast med min 18 grams blå Fynbo-wobler, da hugget kom, fortæller Søren Rasmussen, og fortsætter:

Udgiv indhold