Fangede stør på 195 cm

Allan Nielsen med den voldsomt store stør fra Blue Rock ved Ollerup: 195 cm lang og en vægt på 53-53,5 kg.For mange lystfiskere er det nok lige i overkanten - en fangst på over 50 kg og 195 cm lang. Men ikke for Allan Nielsen fra Grønnemose ved Aarup. Han er helt vild med at fange store fisk; også så store.

Fynske havørreder på svensk tv

Den svenske tv-vært Claes ’Svartzonker’ Claesson har været på Fyn med en hemmelig gæst. Programmet vises i september.Havørrederne omkring Fyn, Langeland og Ærø er blevet filmet igen og igen. De optræder på en stribe film produceret af blandt andet danske Niels Vestergaard og Havørred Fyn.

Morgentur gav tre havørreder

En meget tidlig morgentur gav Søren Knabe tre havørreder på over 50 cm.Søren Knabe, formand for Vandpleje Fyn, kan mere end at restaurere vandløb. Han kan både komme meget tidligt op - og fange havørreder.

Forleden var Søren Knabe taget på ”en hurtig morgentur”, som han kalder det, før solopgang.

To fynske vandløb frem i lyset

De indledende øvelser vedrørende genåbningen af en del af Pipstorn Bæk er i gang. Søren Knabe med målepind.I nordfynske Mølleå er projektet gennemført: En rørlagt strækning er genåbnet og dermed er der blevet en helt ny 1 km lang strækning til fynske havørreder. Og i sydfynske Pipstorn Bæk er projektet lige sat i gang.

Fynske havørreder går igen til filmen

Fire nye kortfilm om de fynske havørreder er på vej. De kan ses - gratis - til efteråret.De fynske havørreder er nok nogle af de mest filmede havørreder i verden. Nu bliver de endnu mere berømte.

Fiskelodge vandt fynsk initiativpris

Omar Bo Gade og Valentina Scarabelli har i fire år drevet fiskelodgen på Helnæs.Helnæs: Denmark Fishing Lodge på Helnæs har vundet Fynske Banks Initiativpris.

Lystfiskere skrevet i mandtal

Det fynske kystfiskeri-forskningsprojekt langs kysten er slut.

Det er derfor først nu, at det egentlige store arbejde går i gang, oplyser Havørred Fyn: Siden marts har forskere fra DTU Aqua samlet viden ind om lystfiskeri langs de fynske kyster. Både til lands, vands og fra luften - helt bogstaveligt. Piloter og interviewere har knoklet løs, og nu skal alle indsamlede data bearbejdes.

Bjarnes første Gudenå-laks

Laksen på 6,520 kg er Bjarne Nielsens første fra Gudenåen.Det er ikke kun de danske vestkyst-åer, der har givet godt med laks i år. Også Gudenåen med udløb i Randers Fjord er godt med.

Og det har Bjarne Nielsen fra Svendborg benyttet sig af. Han har været på flere ture til åen. Bjarne Nielsen fortæller:

Kun to torsk over 10 kg

Florian Koschei fangede den 25. maj en torsk på 10,75 kg - forårets/forsommerens hidtil største indvejet hos Angelcentrum i Spodsbjerg.De udenlandske fisketurister - mest fra Tyskland og Holland - har ikke manglet i Spodsbjerg Turistbådehavn de seneste måneder. Men det har de store torsk.

Fladfisk svære at fange

Selv om der var udsat 1200 fladfisk inden konkurrencen, var de svære at fange. Men nogle havde heldet med sig.Selv om arrangørerne på forhånd havde købt cirka 1200 levende fladfisk på Langeland og i dagene op til konkurrencen havde fået dem transporteret til Odense Havn i nogle tankvogne, så kneb det.

Udgiv indhold