”Fy Fan! Den är ju Skitstor!”

Sveriges mest populære livsstilsprogram Fiske-Feber har været på Fyn for at fiske havørreder.

Værten Claes ”Svartzonker” Claesson kendes af mange som en alsidig sportsfisker, og han havde inviteret en særlig gæst med til Fyn: Agneta Sjödin er hele Sveriges TV-darling – og desuden en fuldkommen uerfaren (havørred-) fisker.

Havørredernes vandringer i Roskilde Fjord skal undersøges

Man ved meget lidt om havørredernes vandringer i fjordene. Det vil sige indtil om nogle år – så er vi meget klogere. Forsker Jon C. Svendsen fra Dtu Aqua har nemlig givet lystfiskere ved Roskilde Fjord og Fishing Zealand mulighed for at undersøge vandringerne.

ROLK gav smagsprøver ved Fiskens Dag

Pia Rangan gav smagsprøver på tang fra fjordenDen 16. september var det Fiskens Dag på Roskilde Havn, hvor Roskilde Oplevelseshavn (ROH) og Roskilde og Omegns Lystfiskerklub (ROLK) i fællesskab stod bag en lang række aktiviteter.

Begejstret for Møn

Lasse fandt nogle fine ørreder i det grumsede vand under klintenOmkring 70 engagerede lystfiskere havde fundet vej til årets Møn Session, der blev afviklet i weekenden den 15-17. september. Blandt deltagerne var Lasse Elmgren, der havde taget den lange vej helt fra Randers for at deltage i løjerne.

Vinderfisk og ny PR

Mikes havørred var både ny PR og vinderfisk i Snurrebasse-cuppenFredag den 15. september var Mike Alstrøm sammen med en kammerat taget til Østfalster tidligt om morgenen for at fiske efter havørred.

Efter tre timers fiskeri og flere fisk på land kom de til en af Mikes foretrukne pladser, men han lod lige sin makker prøve først, mens han fik en smøg.

Gotland 2017

En glad Christian Rhode fremviser sin fine fangstÅrets første liniefagstur gik i år til den store, fiskerige svenske ø, Gotland, hvor eleverne fra fiskelinien skulle prøve kræfter med øens havørreder, fortæller Jacob Madsen, der er lærer på Naturefterskolen i Aalestrup.

Massiv fiskedød i nordtyske fjord

I de senere dage er store mængder af torsk, fladfisk, ålekvabber og masser af småfisk blev dræbt på grund af ekstrem iltmangel i den nordtysk fjord, Eckernförde. Og nu er man også begyndt at opleve problemer lidt lidt længere nordpå ved Kiel – altså ikke langt fra den danske grænse.

Stor INTERNATIONAL FISKEKONKURRENCE i Kolding

I weekenden fredag den 29. september til søndag den 1. oktober indbyder Kolding Sportsfiskerforening for ikke mindre end 47. gang til deres store Internationale Fiskekonkurrence med mange flotte præmier.

Færgemanden deler guldkasketter ud

Christian Lauridsen og hans søn Lucas fik guldkasketter af Carsten Færgemand (th)Hvis man lejer båd hos Carsten Færgemand Hansen fra Mønbådene i Stege, for man ikke bare chancen for at fange en stor gedde ude i brakvandet. Hvis man er så heldig og/eller dygtig at fange en gedde på en meter eller længere fra en af Carstens både, får man en guldkasket, hvor fangerens navn og geddens længde er broderet bagpå.

Stor kystørred fra Stevns

En smuttur til Stevns gav Lasse en ny havørred-PRDa Lasse Lyng, der til daglig er bosat i Oslo, var hjemme i Danmark på et kort besøg, lagde han vejen forbi Hunters House, hvor han talte med sin gode ven Mikkel Poppelhøj. Han foreslog ham at tage til Stevns for at fiske, for der var rigtig gode chancer netop nu.

Udgiv indhold