Flot fremmøde til flittig arbejdsdag

Vandplejeformand Johannes Christensen fra Trend Å Lystfiskeriforeningen havde det glade smil fremme, da en snes medlemmer meldte sig klar til en flittig arbejdsdag, hvor tilløbet  Holmegårdsbækken skulle gøres klar til at modtage gydende havørreder fra efteråret 2017.

Arven fra Ove

Tre år efter sin død er den legendariske, nordjyske fluefisker, Ove Nielsen (1936-2014), aktuel med en flot og spændende bog. Det er vennerne Uffe Westerberg og Steen Ellemose, der sammen med Oves søn, William Hjort Nielsen, har samlet og bearbejdet erindringer og notater, som Ove nåede at skrive ned - smukt garneret med et væld af interessante fotos i både sort/hvid og farver fra hans righoldige arkiv.
 

Grønlænder sprang selv på land

Grønlændere elsker SpejlægSidst i februar kom der endelig spandevis af regn efter en tør og mild vinter og i kombination med en solid vestenkuling trak der mange grønlændere op i Trend Å.

Lakseeventyret fortsætter i Gudenå

DÅrets hidtil største vejede 12,7 kilo og var 108 cm lang fanget på spinner af Jakob Klitgaard Nielsen på zone 5.et tidlige forårsfiskeri i nedre Gudenå er det bedste i flere år og vækker genklang blandt danske og udenlandske laksefiskere.

Smoltfælder i Faxe

To smoltfælder som denne i Havelse Å skal vise, hvor mange smolt der trækker ud.Søndag den 26. marts bliver der opstiller to smoltfælder i Faxe Å-systemet. Den ene opstilles i selve Faxe Å, mens den anden placeres i tilløbet Lilleå.


Så er alle ørreder evakuerede

Næstformand i Horsens og Omegns Sportsfiskerforening beretter om foreningens arbejde med at flytte ørreder og bæklampretter:

Dagkortsalget starter den 25. marts

Der har været en del forvirring omkring starten af dagkortsalget til Langå Sportsfiskerforenings strækninger; men i dag slog formanden Lars Kielsgaard i en telefonsamtale fast: Dagkortsalget starter lørdag den 25. marts.

Lars beklagede forvirringen meget og lovede at fra og med næste år blive der fuld klarhed over startdatoen.

En uforglemmelig weekend

Gudenåen har for alvor igen gået ind i toppen af de danske lakseåer.

Først lagde Jens Sørensen den 8. marts ud med en laks på 11,08 kg. og 100 cm. Herefter fulgte en weekend som vil blive talt om i mange år blandt Langå Sportsfiskerforenings medlemmer. Fem store laks blev hevet op af Gudenåen omkring Langå.

Bække bliver befriet

Den 2. marts, blev ca. 650 meter ny vandløbsstrækning indviet nær Jerslev i Nordjylland. Brønderslev Kommune er i samarbejde med Limfjordsrådets Sekretariat i gang med at omsætte de statslige vandplaner til virkelighed. Yderligere 13 projekter er på vej for at skabe gode forhold i Ryå systemet.

Vestjyllands smukkeste fjordkonkurrence

Tidligere vindere og fangere til Thylands Fjordcup i LimfjordenDen 1. og 2. april afholder Thylands Lystfiskerforening for tredje gang Thylands Fjordcup og det er for alle.

Udgiv indhold