To store laks, en kæmpe rødspætte og to vægtige skrubber

Laksen på 14,5 kg fangede John Holst ved Møn.Her hvor fiskeåret 2016 snerper til, begynder der for alvor at blive kamp om præmierne i Fyns Amts Avis' fiskekonkurrence.

John Holst, Vindeby Vinkelvej 10 på Tåsinge, plejer at blande sig i dysten. Ligeså i år. I denne uge har han tilmeldt i alt fem fangster til konkurrencen: To store laks, en kæmpe rødspætte og to vægtige skrubber.

Dobbelthug og ny PR

Peters laks på 13 kg var ny personlig rekordPeter Ozol-Lennert fra Lyngby er ved at klargøre sin egen trollingbåd, men indtil den er sejlklar, har han haft lejlighed til at komme ud på Østersøen med Team Blue Bird med Brian Milkowski ved roret.


SM i geddefiskeri

Konkurrencen udgik fra havnen i KarlskronaI dagene 21. og 22. oktober 2016 stævnede 187 småbåde ud fra Karlskrona i Blekinge for at deltage i finalestævnet i de svenske mesterskaber i geddefiskeri. Der var 2-3 mand på hvert team, og i alt 513 deltagere som fiskede rundt i den sydsvenske skærgård.

Stor fladfisk fra Svendborgsund

Turen på Svendborgsund gav godt med fladfisk, både rødspætter og scrubber. Den største, en rødspætte på 1,263 kg, blev fanget af Lennard Christensen.Onsdag den 19. oktober var Lennard Christensen, Aninevej 11 i Svendborg, en tur på det lokale sund sammen med to fiskekammerater. Vinden var rolig, og det var let gråvejr.

Ny havfiskekonkurrence fra Thorsminde

Andenpræmien på 10.000 kr. gik  ”Team Bilde. Fra venstre Allan Pedersen, med største lange, samt Bjarne Pedersen og Niels Bilde.En ny fiskekonkurrence for småbåds-enthusiaster har ifølge arrangørerne set dagens lyst med nordjyske Thorsminde som starthavn.

Vildt makrelfiskeri på Øresund

Jesper fangede en ny DM-rekord for fluefanget makrel på 1225 gEn vild dag med makrelfiskeri i særklasse blev kronet med en ny DM-rekord i fluefanget makrel. Bag bedriften stod Jesper Larsen fra Græsted, som fredag den 9. september tilbragte dagen ude på Øresund i sin båd.

I løbet af dagen fangede Jesper over hundrede makreller, som han lokkede hen til båden ved hjælp af chum.

Mågesjov og makreller på Øresund

Dagen gav mange makreller og der var nogle rigtig store i mellemDet var mågerne, der viste vej til makrellerne, da Peter Ozol-Lennert sammen med sin kammerat Christian Hansen var på småbådstur på Øresund søndag den 4. september.


Koden knækket

En god dag med både hvarrer, rødspætte og makrel.At fange pighvar og slethvar på lystfiskergrej er ikke nogen helt let sag, men Stig Bülow fra Hornbæk ser ud til at have knækket koden efter mange forsøg indenfor de sidste tre år. 


Stig fisker fra småbåd på Lappegrunden nord for Helsingør på 8-13 meter vand. Her er bunden stenet, og strømmen løber med 1-2 knob, og det er to ting, der er afgørende for at fange hvarrerne.

Få makreller og mange fjæsinger

Makrellerne er som regel hugvillige, når man har held med at finde demDen nordlige del af Roskilde Fjord og Isefjordens udmunding i Kattegat har budt på til tider godt makrelfiskeri, hvis man ellers var heldig at finde stimerne.


Det held har lokalredaktøren haft enkelte gange, og fredag den 28. juli opsøgte han det igen sammen med sin makker Rino Hansen.

Makreller på molen

Man kan lige så godt gøre sig det lidt behageligt. Siddende makrelfiskeri fra molen ved Det røde Pakhus i RudkøbingAllerede i maj dukkede de første makreller op i sydfynske farvande, og her midt på sommeren er der makreller overalt. På bestemte tidspunkter – vel at mærke. Makrellerne er nemlig ikke helt til at regne med. De er altid på farten.

Udgiv indhold