Sportsfiskeren #4 – Årets sommernummer er landet

Årets sommerudgave af Sportsfiskeren er netop landet! Magasinet byder på en bred vifte af artikler om alt fra havfiskeri efter Nordsøens havkatte over karpefiskeri i landets søer og moser til laks og ørredfiskeri nord for polarcirklen.

På redaktionen vil vi gerne ønske dig en god og fiskerig sommer fyldt med eventyr og rekordfangster.

Store karper i Roskilde Fiskeland

Vægten nåede op på næsten 18 kg, da Morten Nimgaard besøgte Roskilde Fiskeland.Fredag den 26. maj var Morten Nimgaard fra Køge på tur med sin forening til Roskilde Fiskeland, hvor der blev trukket lod om pladserne, og Morten og hans makker var så heldige, at de fik søens ”karpeplads”, så forventningerne var store, og de spottede da også hurtigt nogle fisk.


Karper med smag for toastbrød

Kasper ramte en dag, hvor karperne var villige til at spise toastbrødKasper Christensen, der bor på Lolland, besøgte en af sine lokale karpesøer mandag den 22. maj. Vejret var varmt og vinden så stille, at det var til at spotte karperne i vandet, så planen var at servere noget toastbrød for dem og se, om de skulle være villige til at spise af det.


Ny gedde-PR til Ljubisa i Slivsø

Det er vist ikke længere nogen hemmelighed, at den for 12 år siden gendannede Slivsø ved landsbyen Hoptrup mellem Haderslev og Aabenraa de sidste sæsoner har kastet flere store gedder af sig til både medlemmer af Sønderjysk Sportsfiskerforening og dagkortsfiskere.

Gedde premiere ved Mjels Sø

Guido med gedden, der rakte til tredjepladsenNordborg Sportsfiskerforening på Als afholdt 6. maj geddepremiere ved Mjels Sø, hvor deres trofaste tysk medlem Guido selvfølgelig deltog. Han har om nogen knækket koden til søens store gedder og aborrer, og var tidlig på plads og fangede skam også en flot gedde på 98 centimeter, der dog kun rakte til tredjepladsen, fortæller han.

Regnskovens pop-fisk

I efteråret 2016 tog 14 fiskere på tur i regnskoven. Formålet var at fange rovfisk – og det lykkedes!

”Plop - - - sju-sju-sju-sju-sju…” – pause –  ”Plop - - - sju-sju-sju-sju-sju…” – pause –  ”Plop - - - sju-sju-sju-sju-sju…”

Godt morgenfiskeri ved geddepremieren

xPeter Fog Pedersen nåede at fange en fin gedde inden turen gik til HamborgGeddepremieren den 1. maj havde ikke overraskende fået flere af Nive Å’s Lystfiskerforenings medlemmer ud til fiskevandene, og med formand Klaus Vestergaard i spidsen blev der selvfølgelig også fanget gedder.

Spækket søørred

Mads Gregersen med en sublim og gudesmuk søørred fra Gudenåsystemet.Søørredbestanden i de danske søer er de seneste år vokset markant. En af dem som har opdaget det er Mads Gregersen fra Horsens. For nylig fik han et synligt bevis på, at søørrederne stortrives ved at fange et pragteksemplar på knap 60 cm.

Vægtig dame

Den store gedde var resultatet af flere dages ihærdig indsatsKlaus Vestergaard, der er formand for Nive Å’s Lystfiskerforening, havde taget fri i den sidste uge af marts for at hellige sig jagten på de helt store gedder op mod fredningen.


Afslutning med manér

Kenneth Goldmark sluttede af med manér inden fredningenFredag den 31. marts var sidste udkald før geddernes fredning, og det benyttede Kenneth Goldmark fra København til en tur til Stege Nor sammen med gode venner fra Saltwaterpikefishing.


Udgiv indhold