Sportsfiskeren #4 – Årets sommernummer er landet

Årets sommerudgave af Sportsfiskeren er netop landet! Magasinet byder på en bred vifte af artikler om alt fra havfiskeri efter Nordsøens havkatte over karpefiskeri i landets søer og moser til laks og ørredfiskeri nord for polarcirklen.

På redaktionen vil vi gerne ønske dig en god og fiskerig sommer fyldt med eventyr og rekordfangster.

Stor deltagelse ved natkystkonkurrence

Mette Buhl Jensen fangede tre havørreder over mindstemåletVejret var med arrangørerne, og hele 44 lystfiskere havde valgt at deltage, da der blev afviklet natkystkonkurrence den 10.-11. juni på den sjællandske nordkyst.


Stor ørred efter kun en måned ved kysten

Nikolajs tredje kystørred var et flot eksemplar på 4,1 kgNikolaj Bünger fra Greve var tidligt oppe mandag den 12. juni, og allerede kl. 4 om morgenen var han klar på en plads, der kun krævede 15 minutters kørsel fra hjemmet. Egentlig en vinterplads, men Nikolaj vidste at den kunne overraske. Det var også tilfældet denne gang, for efter at have kæmpet med hornfisk og rimter, kom der et solidt hug, da klokken nærmede sig otte.

Lystfiskere skrevet i mandtal

Det fynske kystfiskeri-forskningsprojekt langs kysten er slut.

Det er derfor først nu, at det egentlige store arbejde går i gang, oplyser Havørred Fyn: Siden marts har forskere fra DTU Aqua samlet viden ind om lystfiskeri langs de fynske kyster. Både til lands, vands og fra luften - helt bogstaveligt. Piloter og interviewere har knoklet løs, og nu skal alle indsamlede data bearbejdes.

Så skal der ryddes op

Kom og gør en forskel ved Oceankajen den 17. juni.Oceankajen, der ligger yderst på Nordhavnen i København, er blevet en meget populær fiskeplads med mange besøgende, og desværre har det sat sine spor i området.

Flere pighvar til Kim

Kim fanger sine pighvar på en SandEel kystwoblerKim Christoffersen fra Roskilde har i den grad knækket koden i forhold til at fange pighvar fra kysten på Sjælland.


Vi har tidligere skrevet om flere flotte fangster, og tirsdag den 6. juni havde han heldet med sig igen. Efter nogle dage med dårligt fiskeri, fordi der var meget møg i vandet, vendte vinden i dag, så da Kim kom ud til sine pladser, var det igen muligt at fiske.

Vellykkede kurser i havørredfiskeri

I den sidste weekend i april og i maj havde håbefulde lystfiskere fra hele landet samlet sig ved henholdsvis Mariager Fjord og Limfjorden, for at lære mere om det unikke havørredfiskeri. Det var Danmarks Sportsfiskerforbunds to instruktører Lasse Elmgreen og Niels Lynggaard, der stod for kurserne Boost dit havørredfiskeri – Fra 0 til 100 på en weekend.

Ny overnatningsmulighed ved Klintholm Havn

Det er nu muligt at overnatte på Klintholm Havn i forbindelse med fisketurenMorten Andersen, der driver MarinaPark på Klintholm Havn på Møn, har netop fået færdiggjort ni Cabins, der udlejes til overnatning, og etableringen er ikke mindst sket med henblik de mange trollingfiskere, der benytter Klintholm som udgangspunkt for deres ture på Østersøen.

Natkystkonkurrence i Nordsjælland

Tag med på natkystfiskeri den 10. juniHar man mod på at prøve natfiskeriet på kysten og tilmed få chancen for at score en god præmie, kan man tilmelde sig den natkystfiskekonkurrence, der starter lørdag den 10. juni, kl. 20.00 og slutter søndag kl. 8.00.


Kim gjorde det igen

Kim fangede en flot pighvar på 3,7 kg den 29. majDen 20. maj skrev vi her på Sportsfiskeren.dk om Kim Christoffersens bemærkelsesværdige pighvarfangster på de sjællandske kyster, og nu har han gjort det igen, og denne gang var resultatet en imponerende fisk på 3,7 kg og 61 cm.


Udgiv indhold