Stor åben fiskekonkurrence hos Sydvestjydsk Sportsfiskerforening

Kongeåen nedenfor Nielsby DambrugI weekenden 25. til 27. august afholder Sydsvestjydsk Sportsfiskerforening igen sin store fiskekonkurrence, der igen i år bliver afholdt ved Kongeåen. Som sidste år afholdes konkurrencen igen i Jested et langt spinnekast fra Kongeåen. Der er som altid gratis camping i forbundelse med konkurrencen.

Dejlig havørred fanget efter kort tid som fluefiskeri

Gerda Federsen med 5 punds havørredFormanden for Ribe Sportsfiskerforening, Asger Brodde, har sendt os dette dejlige foto af Gerda Feddersen og hendes fine havørred på 2,5 kilo og 58 centimeter fanget i første fluekast fredag aften i Gels Å.

Karup Å konkurrencen i weekenden

Karup Å startede langsomt op i år, men nu er åen kommet i gear, og der fanges fisk dagligt, fortæller henrik Bønnelykke fra Karup Å Sammenslutningen.


Se blot fangstjournalen.

11-13 august, hvor årets Karup Å konkurrence, "Fra udløb til udspring", løber af stablen.


Skøn sensommermorgen på Møn

Fiskene blev fanget på en Brenda ”look a like” flue.Det var en skøn sensommermorgen, der mødte Per Gade Gyldenkærne fra Gelsted, da han tog på morgenkysttur til Møn torsdag den 10. august. Indtrykkene af gule marker, røde rønnebær, rådyr, en smuk solopgang blev suppleret med fangsten af to fine havørreder.

Også fuld gang i den på kysten

I løbet af juli er der som bekendt blevet fanget mange og store havørreder i de syd- og sønderjyske vandløb. Derimod har der længe ikke været nyt ude fra kysterne, men det skyldes måske, at kystfiskerne har valgt at holde sommerferie eller …… at de går meget stille med dørene.

Deltag i Uggerby å cup 2017

Vinderhavørreden til Uggerby å Cup 2016.Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn afholder for 14. gang en stor fiskekonkurrence i Uggerby Å fra fredag den 8. september klokken 18.00 til søndag den 10. september klokken 12.00.

Sidste år var en succes med 250-300 deltagere heraf 40-50 juniorer. Foreningen råder over 50 km dejlig natur og fiskevand, så der er rigeligt, med plads til alle.

Havørrederne vælter op i åerne

Mens opgangen i Kolding Å sidste år ved denne tid næsten i to måneder gik på grund af tørken, så har tingene denne sæson i høj grad vendt sig til det bedre. Fangstmeldingerne nærmest vælter ind fra alle kanter i det syd- og sønderjyske område. Den allerseneste har vi modtaget fra Carsten Carstensen: 

Tredje PR havørred i rap fra Vejle Å

Sebastian Jepsen i Børkop har været medlem i Vejle Sportsfiskerforening omkring 5 år. Om aftenen den 6. juli fiskede han derfor igen i smukke Vejle Å på strækningen ved Knabberup. For enden af forfanget sad rørfluen Kosten, med hvilken han sidste år fangede to personlige rekordfisk i rap. Den første havørred var 83 cm og vejede 5,9 kilo. Den anden 79 cm og 6,1 kilo.

Velvoksne havørreder fra Ribe Å

81 cm lang havørred på lille rørflueFra Martin Schack har vi modtaget denne spændende beretning om en aftentur til Ribe Å med fluestangen: ”Der har været langt mellem snapsene i år, hvad angår mit havørredfiskeri. I maj kom mange trækkende fisk, som havde turbo på. Jeg så således hele 10 stykker på en enkelt tur, som bare marcherede lige forbi mig. Sjov oplevelse!

Havørred kroget to gange samme aften

Havørreden som spise to rørflue med 5 minutter mellemrum. Hvis du kroger den samme havørred to gange inden for 5 minutter er det måske udtryk for, at fiskens hukommelse er en anelse hullet eller fluen er præsenteret perfekt to gange. Det var netop hvad, der skete for denne lokalredaktør, da han i juli fangede en mindre havørred – hele to gange i Binderup Å. Udgiv indhold