Glo-premiere og fiske-premiere

Der var kun 5 parkerede biler at se langs den nedre del af Trend Å, da jeg i mandags kørte til glo-premiere sidst på formiddagen. Højtryksvejr med hård nattefrost som optakt til en solrig dag afholdt mange fra at tage en fridag og det var stort set kun pensionister, som troppede op i klubhuset midt på dagen til en hyggesnak og en tallerkenfuld  af Leon Madsens varme suppe med boller.
 

Bliv laksefluefisker på en uge ved Gaula

Gaula-kurset behøver næppe nærmere præsentation. Det er det ældste, bedste og mest velrenommerede af sin art i Skandinavien og tilmed det billigste - og dermed den korteste genvej til at lære kunsten at fiske efter laks med tohånds fluegrej.

Det sker i uge 33, hvor de fleste laks er trukket op i elven. To kilometer af Gaulas bedste og mest naturskønne fluevand med fristende og udfordrende pools står eksklusivt til rådighed for deltagerne.

Vintergedder i Gudenå

Unge Mads Lærke har i en årrække genudsat adskillige supergedder, som den han fremviser her.Mandag den 16. januar byder ikke kun på grønlænder-premiere i vandløbene.

Å og Inderfjord åbner

Frederik Augustesen vandt sidste års premiere-konkurrence i Odense Å og Inderfjord med en flot, flot havørred på over 5 kg, fanget lige inden konkurrencen sluttede.2017-premieren i Odense Å og Inderfjord foregår den 4. marts. Der må fiskes fra kl. 7.00.
 

Over mindstemålet med manér

Det skete med maner, da Casper endelig fik sin første fluefangede havørred over mindstemåletAt fange en havørred over mindstemålet på flue fra kysten har været et mål for Casper Kenny Lundqvist i 2016, og her hvor året er ved at rinde ud, lykkedes det i den grad endelig for ham.

Endnu en flot regnbueørred fra Kolding Fjord

Sammen med min fiskemakker Hans-Jürgen Lönne var jeg lørdag taget ud til Agtrup Vig i Kolding Fjord for at se, om der måske skulle vanke en blank overspringer i julegave. Forholdene var perfekt efor pladsen med jævn sydvestlig vind, en skrå pålandsvind,spredte skyer og solskin samt klart, men uroligt vand.

Bind kystfluer i Sportsfiskeriets Hus

Tag med på fluebindingskursus i Sportsfiskeriets hus i Vingsted, hvor du lærer at binde kystfluer til havørredfiskeri ved strand og fjord.

Kurset afholdes af Danmarks Sportsfiskerforbunds instruktører Jonas Rygaard og Søren Rygaard Lenschow. På kurset binder vi praktiske fiskefluer til stranden og fjordens ørreder.

Kurset henvender sig også til bombardafiskere – både den let øvede og den lidt mere erfarne fluebinder.

En hurtig rejeflue gjorde udslaget

God guidning sikrede Arne Jensen nogle gode fisk på NordkystenOnsdag den 23. november havde Arne Jensen fra Smørum valgt at tage en tur på den sjællandske nordkyst med Rune Westphal som guide.

Rune er kendt for at hente gode fangster på netop den strækning, og han fandt da også frem til fiskene.

Gedde på 98 cm fra Odense Å

Det er ikke så mange, der fisker efter dem, men de er der - de store gedder - i Odense Å.

Den 16. november var Benjamin Jack Hansen, der er medlem af Odense Sportsfiskerklub, taget en lille tur til åen med sin fluestang:

Mariager fjord leverer blanke havørreder

Lasse Andersen med sine to smukke havørreder over halvmeteren fanget en kold dag i Mariager FjordSiden Lasse Andersen fik sin første fluestang i januar, har han været flittig med sin nye fluestang i fjordene og også fået havørreder, men ingen over 40 cm.

Udgiv indhold