Fangstbegrænsning presser turbåde

Det berømte turbådsfiskeri i Øresund er hårdt presset. Faktisk så hårdt, at der en begrundet frygt for, at en del af flåden snart må dreje nøglen om og lukke. Danmarks Sportsfiskerforbund har derfor sendt et brev til Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen, hvor vi gør ministeren opmærksom på problemet. 

Børnenes Lystfisker Akademi på Øresund

Selvom mange var begyndere, kom der fisk på dækBørnenes Lystfisker Akademi, der arrangerer fisketure for børn, har flere gange været med turbåd på Øresund denne sommer. Sidste gang var fredag den 14. juli, hvor det var børn og forældre fra Boligselskabet KAB, der var med.

Stor sommertorsk på lavt vand

Lars Romby Nielsen fangede en sommertorsk på 13 kg den 20. juniDa turbåden Sandmanden var på Øresund tirsdag den 20. juni, blev der fanget pænt med fisk, men en enkelt var noget ud over det sædvanlige. Lars Romby Nielsen fangede nemlig en flot sommertorsk på 13 kg under drivfiskeri inde på 12-13 meter vand.

- Her fredag har vi også fået pænt med torsk, men kun op til 5 kg, fortæller skipper Jens Hartmann.

Dan Jørgensen fisker østersøtorsk - i din radio

I det ottende afsnit af ”Fisketegn” - Radio 24syvs nye radioprogram om lystfiskeri og mennesker, er det MF’er og tidligere fødevareminister, Dan Jørgensen, der er taget på fisketur på Østersøen med værten, Gordon P. Henriksen.

Sportsfiskeren #4 – Årets sommernummer er landet

Årets sommerudgave af Sportsfiskeren er netop landet! Magasinet byder på en bred vifte af artikler om alt fra havfiskeri efter Nordsøens havkatte over karpefiskeri i landets søer og moser til laks og ørredfiskeri nord for polarcirklen.

På redaktionen vil vi gerne ønske dig en god og fiskerig sommer fyldt med eventyr og rekordfangster.

Kun to torsk over 10 kg

Florian Koschei fangede den 25. maj en torsk på 10,75 kg - forårets/forsommerens hidtil største indvejet hos Angelcentrum i Spodsbjerg.De udenlandske fisketurister - mest fra Tyskland og Holland - har ikke manglet i Spodsbjerg Turistbådehavn de seneste måneder. Men det har de store torsk.

Svingende fiskeri på Langelandsbæltet

Der fanges mange torsk på 2-3 kg på Langelandsbæltet lige nuDer fanges stadig godt med torsk og fladfisk i Langelandsbæltet, men resultaterne er noget svingende, fortæller Henrik Agner, der er skipper på MS Kirsten og MS Amigo.


Den 20. maj havde han syv mand med på tur, og de fangede tilsammen 205 fladfisk fordelt på de tre arter skrubbe, rødspætte og ising.

Ny personlig rekordsej på 10,2 kilo

Peter Morel’s nye personlige rekordsej på hele 10,2 kilo.Havfiskeriet er for alvor skudt i gang med mange gode fangster. Kent Morel har været en tur på Nordsøen med sine sønner, som fik flere personlige rekordfangster i båden. Andre har mødt store fisk der har brækket stænger og givet ømme arme.

Udmærket torskefiskeri, når vinden tillader

 Erik Johansen.Erik Johansen, der er skipper på MS Hanne fra Onsevig, fortæller, at han desværre har måttet aflyse en del ture i Langelandsbæltet på grund af blæst, men de dage, hvor det har været muligt at komme ud, har torskefiskeriet været ganske fornuftigt med dagsfangster op til 39 torsk til de maksimalt 12 mand, der kan være med ombord.

RSK Cup 2017

De tre medaljevindere til årets RSK CupRoskilde Sportsfiskerklubs årlige havfiskekonkurrence blev i år afviklet den 19. marts, hvor deltagerne tog ud fra Helsingør kl. 8 om morgenen med turbåden Fyrholm.


Udgiv indhold