Pighvar fra de sjællandske kyster

Kims største pighvar i år vejede 2,6 kgKim Christoffersen fra Roskilde har haft succes med noget, som mange drømmer om at opnå. Han har nemlig haft stort held med at fiske målrettet efter pighvar på de sjællandske kyster.


I år har han fisket efter dem indenfor den sidste uge, og det har giver fem fisk, der alle har været over 40 cm med den største på 2,6 kg.


Sportsfiskeren #2 lander i påsken

Laksepremieren står for døren, kysten er begyndt at vågne op og pighvarren søger netop nu ind på det lave vand. Sportsfiskeren #2 er fyldt med lækkert læsestof om forårets mange fiskemuligheder.

God fornøjelse!

Husk at du som medlem altid kan logge ind og læse magasinet online.  

Dansk Mesterskab Open i Pighvarfiskeri igen i år

Efter succes i 2016 afholders igen 6. maj den store pighvarkonkurrence ved Vejers Strand. Konkurrencen er et DM Open i pighvar, hvorfor alle fra både Danmark og udland er velkomne til at komme og deltage i den store konkurrence.

Der vil blive præmier for mere end 15000.- og blive uddelt præmier til de 3 største pighvar og flest pighvar. Desuden vil der også blive præmie for største anden art fladfisk på dagen, samt præmierækker til børnene, der deltager.

På pighvar-kursus

 Leonard MuysLeonard Muys er en af de mange, der på den ene eller anden måde arbejder med lystfiskerturismen på Langeland. I en årrække har han arrangeret ture, kurser og events af forskellig slags.

Koden knækket

En god dag med både hvarrer, rødspætte og makrel.At fange pighvar og slethvar på lystfiskergrej er ikke nogen helt let sag, men Stig Bülow fra Hornbæk ser ud til at have knækket koden efter mange forsøg indenfor de sidste tre år. 


Stig fisker fra småbåd på Lappegrunden nord for Helsingør på 8-13 meter vand. Her er bunden stenet, og strømmen løber med 1-2 knob, og det er to ting, der er afgørende for at fange hvarrerne.

Stor pighvar fra Svendborgsund

Pighvar i stedet for torsk. Tim Aaberg med den fine fangst fra Svendborgsund.Man kan hverken bestemme størrelsen eller arten, når man tager på lystfiskeri. Hvis man altså er så heldig at fange noget.

Det gjorde Tim Aaberg, Svendborg, da han lørdag den 7. november tog en tur ud på Svendborgsund.

Stor pighvar med mærke

Ved første øjekast vakte det mærke, som DTU Aqua modtog med posten for nogle dage siden, stor undren. Mærket havde siddet i en pighvar, og var blevet indsendt af Restaurant AOC, som ligger i København. Det var et såkaldt t-bar mærke – et mærke som typisk bliver brugt, når marine udsatte fisk skal kunne genkendes fra vilde fisk. Vi undrede os, fordi det var et gammelt mærke, så det dermed måtte stamme fra en gammel pighvar.

Hjælp DTU Aqua med at skaffe gydemodne pighvarrer

Siden starten af 1990’erne er der blevet udsat fisk i de danske kystnære områder med hjælp fra de penge, som kommer ind ved salg af fisketegn, de såkaldte fiskeplejemidler. Fiskene har bidraget til ophjælpningen af lokale fiskebestande i lokalområderne og i Danmark som helhed. Derudover har fiskeudsætningerne fungeret som et supplement til det lokale fiskeri, som de kystnære fiskere har kunnet nyde godt af, når de enkelte fisk har vokset sig store nok til at kunne blive hjemtaget.

Tændt på pighvar

Torben med flot pighvar.Torben Andersen fra Gørlev Sportsfiskerforening har været på Storebælt og satset på pighvar i begyndelsen af august. Satset lykkedes, idet Torben fra sin småbåd fangede, ikke blot én, men to pighvar.

Målrettet fiskeri efter pighvar

Fredrik Jadeland fra Bromölla i Sydsverige er en alsidig lystfisker, der har mange forskelige arter på samvittigheden, og den 18. april fik han tilføjet en ny til listen. Han havde nemlig stort held med et sats efter pighvar.

Sammen med sin makker Andreas Karlsson tog han den lange tur tværs over Sverige til området ved Orust mellem Uddevalla og Göteborg.

Udgiv indhold