På pighvar-kursus

 Leonard MuysLeonard Muys er en af de mange, der på den ene eller anden måde arbejder med lystfiskerturismen på Langeland. I en årrække har han arrangeret ture, kurser og events af forskellig slags.

Koden knækket

En god dag med både hvarrer, rødspætte og makrel.At fange pighvar og slethvar på lystfiskergrej er ikke nogen helt let sag, men Stig Bülow fra Hornbæk ser ud til at have knækket koden efter mange forsøg indenfor de sidste tre år. 


Stig fisker fra småbåd på Lappegrunden nord for Helsingør på 8-13 meter vand. Her er bunden stenet, og strømmen løber med 1-2 knob, og det er to ting, der er afgørende for at fange hvarrerne.

Stor pighvar fra Svendborgsund

Pighvar i stedet for torsk. Tim Aaberg med den fine fangst fra Svendborgsund.Man kan hverken bestemme størrelsen eller arten, når man tager på lystfiskeri. Hvis man altså er så heldig at fange noget.

Det gjorde Tim Aaberg, Svendborg, da han lørdag den 7. november tog en tur ud på Svendborgsund.

Stor pighvar med mærke

Ved første øjekast vakte det mærke, som DTU Aqua modtog med posten for nogle dage siden, stor undren. Mærket havde siddet i en pighvar, og var blevet indsendt af Restaurant AOC, som ligger i København. Det var et såkaldt t-bar mærke – et mærke som typisk bliver brugt, når marine udsatte fisk skal kunne genkendes fra vilde fisk. Vi undrede os, fordi det var et gammelt mærke, så det dermed måtte stamme fra en gammel pighvar.

Hjælp DTU Aqua med at skaffe gydemodne pighvarrer

Siden starten af 1990’erne er der blevet udsat fisk i de danske kystnære områder med hjælp fra de penge, som kommer ind ved salg af fisketegn, de såkaldte fiskeplejemidler. Fiskene har bidraget til ophjælpningen af lokale fiskebestande i lokalområderne og i Danmark som helhed. Derudover har fiskeudsætningerne fungeret som et supplement til det lokale fiskeri, som de kystnære fiskere har kunnet nyde godt af, når de enkelte fisk har vokset sig store nok til at kunne blive hjemtaget.

Tændt på pighvar

Torben med flot pighvar.Torben Andersen fra Gørlev Sportsfiskerforening har været på Storebælt og satset på pighvar i begyndelsen af august. Satset lykkedes, idet Torben fra sin småbåd fangede, ikke blot én, men to pighvar.

Målrettet fiskeri efter pighvar

Fredrik Jadeland fra Bromölla i Sydsverige er en alsidig lystfisker, der har mange forskelige arter på samvittigheden, og den 18. april fik han tilføjet en ny til listen. Han havde nemlig stort held med et sats efter pighvar.

Sammen med sin makker Andreas Karlsson tog han den lange tur tværs over Sverige til området ved Orust mellem Uddevalla og Göteborg.

Fangede stor pighvar på blink i Isefjord

Overraskende fangst i Isefjorden.Det var havørred, han var ude efter, men Per Faber kom i stedet hjem med en pighvar på 4,8 kilo, da han gæstede den nordlige del af Isefjord ved Lynæs torsdag den 22. januar.

- Jeg fiskede langsomt hen over bunden, da der kom et voldsomt hug. Først troede jeg, at det var en stor havørred, men den søgte mod bunden og sad flere gange fast, fortæller Per.

Fangede pighvar med fangstnettet

Det var en fin pighvar, der kom med hjem fra kystturen.Da Henrik Qvirin Reiter sammen med sin kammerat Christoffer Clausen fiskede i den nordlige del af Isefjorden søndag den 26. oktober, var det havørred, de håbede på at fange, men det var en helt anden art, der havnede i fangstnettet og tilmed uden at have været på krogen først.

Super pighvar tur med M/S Kirsten og Søren Westh

Turen bød på mange flotte fisk.- Dagen startede klokken 07.30 i Spodsbjerg, og den første halve time brugte Søren Westh på at vise, hvordan man laver et pighvar-tackel, og hvordan man agner med tobis, fortæller Henrik Agner.

Udgiv indhold