Røg over Herslev Strand

Keld havde medbragt alle ingredienserne til et perfekt måltidLørdag den 9. september havde Lejre Kommune inviteret alle til arrangementet ”Røg over Herslev Strand”. Her var der om formiddagen instruktion i lystfiskeri og efterfølgende fisketur ud for Boserup Skov. Bagefter blev der røget fisk – og hele arrangementet var gratis.

Isefjordsfangster

Overalt i Isefjorden er der henover sommeren blevet fanget mange makrel. De lystfiskere, der har fisket fra Munkholmbroen i syd og i nord ved Skansehage, har fanget hundredvis af makreller. Begge steder er top-lokaliteter og bestemt et besøg værd. Mellem makrellerne er der også fanget hornfisk. Fra båd er der ligeledes fanget et hav af makreller.

Fantastisk makrelfestival i Odsherred

Festligt, fangende, fornøjeligt og forrygende succes ved årets Makrelfestival og DM i makrelfiskeri 2017. Sådan må superlativerne vist være, når man ser tilbage på to dage med skæl på fingre og i hår, og hvor deltagere og festivalgæster oplevede Odden Havn og havnemiljøet fra den bedste side.

Artikel af Martin B. Hedegaard 

Makreleventyr i Roskilde Fjord

Nogle af de mange makrel kom straks på grillenKan man ramme makrelstimen, og har man et forfang med mange ophængere, kan det blive til ganske mange fisk på kort tid.

Det var, hvad Ask Landrup fra Frederiksværk oplevede torsdag den 17. august, da han sammen med en kammerat fiskede fra båd i Kulhusrenden, hvor Roskilde Fjord munder ud i Isefjorden.

Masser af makrel

Der blev fyldt godt op i kurvene, da der blev sat ny bådsrekord.Der var rigtig gang i makrelfiskeriet, da turbåden Juventus var på Øresund først i denne uge.

Efter en søndag, hvor vind og strøm drillede, kom der gang i sagerne, og resultatet blev flere flotte makreller over kiloet samt en ny bådsrekord på 631 stk. fordelt på de 12 deltagere, som Juventus kan have med ud.

DM i Makrelfiskeri 2017

Odsherreds Sportsfisker Forening afholder d. 19. og 20. august Danmarksmesterskaber i makrelfiskeri. Der fiskes fra Odden Havn, i egen båd eller kutter. Danmarksmesteren er den, der fanger den tungeste makrel.

Oversigt over kategorier:

Makrel fra molen

 Andreas havde held med fluestangen på molen i GillelejeAndreas Sørensen fra Gilleleje har tidligere i år haft held med at fiske makrel fra molen i Gilleje. Det har været med blink og sildeforfang, men da han var ude igen den 17. juli havde han taget fluestangen og en synkende line med. Det viste sig at være effektivt, for allerede i tredje kast fik han en fin makrel.

Hat trick ved Lillebælt

Forleden søgte jeg ud til Lillebælt for at se, om rygterne talte sandt om makreller langs kysterne. Da strømmen var i det rette hjørne sidst på eftermiddagen gik turen over til Strib. Efter nogen tid valgte jeg at traske lidt op og ned ad stranden mellem fyrtårnet og den nye Lillebæltsbro for at kigge lidt på forholdene.

Sportsfiskeren #4 – Årets sommernummer er landet

Årets sommerudgave af Sportsfiskeren er netop landet! Magasinet byder på en bred vifte af artikler om alt fra havfiskeri efter Nordsøens havkatte over karpefiskeri i landets søer og moser til laks og ørredfiskeri nord for polarcirklen.

På redaktionen vil vi gerne ønske dig en god og fiskerig sommer fyldt med eventyr og rekordfangster.

Fishing Zealand støtter Danmarks Indsamling 2017

Støt en god sag og kom på fisketur med vikingeskibFishing Zealand og Lejre Kommune er gået sammen om at støtte Danmarks Indsamling 2017. Det sker gennem arrangementet ”Sejl, fisk og spis som en viking”, hvor 20 personer kan komme på en guidet fisketur på Roskilde Fjord ombord på et rigtigt vikingeskib.

Udgiv indhold