Fishing Zealand støtter Danmarks Indsamling 2017

Støt en god sag og kom på fisketur med vikingeskibFishing Zealand og Lejre Kommune er gået sammen om at støtte Danmarks Indsamling 2017. Det sker gennem arrangementet ”Sejl, fisk og spis som en viking”, hvor 20 personer kan komme på en guidet fisketur på Roskilde Fjord ombord på et rigtigt vikingeskib.

Fantastiske Øresund

 Tania Lundberg LøkkegaardMarinbiolog og akvariechef ved Øresundsakvariet, Jens P. Jeppesen har gjort status for året 2016 og meldingen er klar: 2016 var et fantastisk år for de marine dyr i Øresund.

Ulovlig og uhygiejnisk salg af fisk

Hold godt øje med smileyrapporten ved køb af fisk og støt kun dem der fanger fisk på lovlig vis.Onsdag den 7. december blev en driftig, uautoriseret fiskehandler på Fjordgade 5 i Gjøl lukket af NaturErhvervstyrelsen (Tidl. Fiskerikontrollen) og Fødevarestyrelsen, skriver nordjyske.dk.

Varieret fiskeri på Øresund

Viggo fangede torsk op til 10 kg på turen med Juventus den 8. septemberFra turbådene lyder det samstemmende, at Øresund lige nu byder på et varieret fiskeri efter både torsk, sild og ikke mindst makrel.

- Sildene har nu invaderet den sydlige del af Øresund, og står stort set overalt fra 15 og ned til bunden. Samtidig med sildene er der også trukket endnu flere makreller ind i sundet.

Vildt makrelfiskeri på Øresund

Jesper fangede en ny DM-rekord for fluefanget makrel på 1225 gEn vild dag med makrelfiskeri i særklasse blev kronet med en ny DM-rekord i fluefanget makrel. Bag bedriften stod Jesper Larsen fra Græsted, som fredag den 9. september tilbragte dagen ude på Øresund i sin båd.

I løbet af dagen fangede Jesper over hundrede makreller, som han lokkede hen til båden ved hjælp af chum.

Makreller på Nordkysten

Gorm Andersen fik flotte makreller på NordkystenMens havørredfiskeriet på den nordsjællandske kyst mest har budt på undermålsørreder i det sommervarme vand, har flere haft held med makreller.


Det var også tilfældet for Gorm Andersen, der var på kysten onsdag den 7. september. Turen gav 10 havørreder op til 45 cm samt to flotte makreller, som kom med hjem. Alle blev fanget på spin.

Mågesjov og makreller på Øresund

Dagen gav mange makreller og der var nogle rigtig store i mellemDet var mågerne, der viste vej til makrellerne, da Peter Ozol-Lennert sammen med sin kammerat Christian Hansen var på småbådstur på Øresund søndag den 4. september.


Kæmpemakrel

Poul Skovbjerg Jeppesen med sin rekordstore makrel på hele 53 cm.Poul Skovbjerg Jeppesen var den 26. august om bord på det gode skib ”Mågen” fra Nr. Vorupør. Turen gik ud på det det Gule Rev. Herude fik han et hårdt og kontant hug som senere viste sig at være en ”minitun” i form af en stor makrel på hele 1,5 kilo fordelt på 53 cm.

Varieret fiskeri på Nordkysten

Turen bød på fem arter. En af dem denne fine makrel.Grejet var målrettet havørrederne, men der kom hele fem arter på land, da Gorm Andersen fra København sammen med sin makker fiskede på den sjællandske nordkyst søndag den 28. august.


Da de var fremme på pladsen om morgenen fik makkeren hurtigt små havørreder, mens det var en havbars, der først fik smag for Gorms Snurrebasse.

Få makreller og mange fjæsinger

Makrellerne er som regel hugvillige, når man har held med at finde demDen nordlige del af Roskilde Fjord og Isefjordens udmunding i Kattegat har budt på til tider godt makrelfiskeri, hvis man ellers var heldig at finde stimerne.


Det held har lokalredaktøren haft enkelte gange, og fredag den 28. juli opsøgte han det igen sammen med sin makker Rino Hansen.

Udgiv indhold