To havbars fra Vestkysten

Den største af Bjarne Nielsens vestkyst-bars var på 2,2 kg og 56 cm.- De har ikke været svære at fange, men det har været meget svært at fange fisk over mindstemålet. De lystfiskere, jeg har talt med, har haft samme oplevelse.

Tre laks trods svære forhold

Niels fik en laks på 4 kg trods de svære forholdNiels Corfitz fra Birkerød tilbragte uge 41 ved Lagan i Sydsverige sammen med vennerne Tom Olsen og Jacob Thormann.

Hensigten var at få nogle laks på land, men elven var meget lavvandet efter længere tids tørke, og der var kun åbent for turbinerne 4-5 timer om dagen. Tilmed var der trukket sæler op i åen, og de tog godt for sig af laksene i det stillestående vand.

Varieret fiskeri på Nordkysten

Turen bød på fem arter. En af dem denne fine makrel.Grejet var målrettet havørrederne, men der kom hele fem arter på land, da Gorm Andersen fra København sammen med sin makker fiskede på den sjællandske nordkyst søndag den 28. august.


Da de var fremme på pladsen om morgenen fik makkeren hurtigt små havørreder, mens det var en havbars, der først fik smag for Gorms Snurrebasse.

Flot havbars fra Torup Strand

Freddy og jeg lige en tur ude at fiske ved Torup strand, da det pludselig gav et voldsomt hug, fortæller Karsten Andersen fra den hyggelige og flittige nordjyske forening, Waders.
 
Så jeg troede, at stangen ville brække og der fulgte en voldsom kamp for at få den landet. Men op kom den omsider: En flot havbars, på 5 kilo og 78 centimeter lang.
 
Læs mere om foreningen mange spændende aktiviteter på www.waders.dk.

Storbars fra Vestkysten

Svendborg-lystfiskerne Lars Toghøj og Bjarne Nielsen er ikke sådan at stoppe. Her i eftersommeren har de fået kig på fiskeriet efter bars – direkte fra den jyske vestkyst. De har fanget fine bars. Men skulle lige prøve igen i denne uge:
 

På vildt fiskeri efter bars

De troller både herhjemme og udenlands, de dørger, de fisker efter havørreder og laks ved vandløbene i Jylland, de jagter store fladfisk såvel fra båd som fra land, og de fisker efter havørreder ved de lokale kyster. Nu er de gået i gang med en helt ny form for fiskeri.
”De” er Lars Toghøj og Bjarne Nielsen – to af Sydfyns bedste og mest flittige lystfiskere.
 

Havbars og -ørred i Skagen

Netop nu er der sæson for havbars langs de vestvende kyster. Søren Linnemann fra Nørresundby fangede på en aftentur i Skagen den 2. august hele 6 havbars (5 genudsat) og en dejlig bifangst i form af en blank havørred.

Nyt mindstemål på havbars

Havbars er nok den vigtigste fiskeart for de syd- og mellemeuropæiske sportsfiskere, der fisker i saltvand. På grund af intensivt erhvervsfiskeri er arten hårdt presset. Efter pres fra blandt andet sportsfiskernes europæiske paraplyorganisation – EAA, som Danmarks Sportsfiskerforbund er medlem af – gennemføres der nu nogle begrænsninger for alle former for fiskeri, der skal bringe bestandene tilbage på et bæredygtigt niveau.

Så kom havbarsen til Hvide Sande

Fin havbars fanget af Stefan Baumgart.Stefan Baumgart hos Kott Fritid i Hvide Sande har sendt os et foto af sin første havbars denne sommer, som han fangede forleden direkte fra kysten på børsteorm – et fint eksemplar på cirka 45–47 cm.

Ny dansk rekord for havbars

Dieter Kleinhapel med den nye dansk havbars-rekord på 4,73 kg.Den 22. oktober drog Franz Dieter Kleinhapel til Børsmose Strand mellem Vejers og Henne Strand på Jyllands vestkyst.

Udgiv indhold