Varieret fiskeri på Nordkysten

Turen bød på fem arter. En af dem denne fine makrel.Grejet var målrettet havørrederne, men der kom hele fem arter på land, da Gorm Andersen fra København sammen med sin makker fiskede på den sjællandske nordkyst søndag den 28. august.


Da de var fremme på pladsen om morgenen fik makkeren hurtigt små havørreder, mens det var en havbars, der først fik smag for Gorms Snurrebasse.

Få makreller og mange fjæsinger

Makrellerne er som regel hugvillige, når man har held med at finde demDen nordlige del af Roskilde Fjord og Isefjordens udmunding i Kattegat har budt på til tider godt makrelfiskeri, hvis man ellers var heldig at finde stimerne.


Det held har lokalredaktøren haft enkelte gange, og fredag den 28. juli opsøgte han det igen sammen med sin makker Rino Hansen.

Fjæsinger på Nordkysten

Aftenens største fjæsing målte 34 cm.Til skræk og advarsel, men også med gode kulinariske muligheder: Fjæsingerne har holdt deres indtog ved de nordsjællandske kyster.


Da Henrik Møller Thomsen fra Ledøje fiskede fra pontonbåd sammen med lokalredaktøren ved Hundested om aftenen søndag den 12. juni, blev det ikke til havørred, men til gengæld var der fladfisk til lokalredaktøren og fjæsing og hornfisk til Henrik.

Fjæsingerne trænger sig på

 Tag ikke fat i en fjæsing med hånden!Bestanden af fjæsinger i særligt Kattegat er støt voksende, og fiskene spreder sig derfra til de omkringliggende farvande helt ned til farvandene omkring Sydsjælland og Lolland Falster.

Fjæsingen har bredt sig til Langelandsbæltet

Pas på de giftige pigge på gællelåg og forreste rygfinne!Fjæsingen var for bare få år siden en meget sjælden fisk i Langelandsbæltet, men i år fanges den næsten på hver eneste tur, når turbådene går ud efter fladfisk. Fordi fisken optræder som en ny art i området, er fiskerne på disse kanter ikke vant til at håndtere fisken, så rigtig mange har i år oplevet at blive stukket af dens giftige pigge på gællelåget og forreste rygfinne.

Stille DM i havfiskeri

Fiskebåden Antares fra Rungsted.Både deltagere og arrangør fulgte spændt vejrudsigten op til DM i havfiskeri på Øresund søndag den 15. august. Dagen forinden rasede torden, skybrud og hård blæst over Nordsjælland.


Men da de fire lystfiskerfartøjer stævnede ud af Helsingør Havn spækket med 128 forventningsfulde sportsfiskere, ja så lå Øresund spejlblank hen og solen banede sig frem gennem skyerne over svenskekysten.

Udgiv indhold